Semt Pazarlarına Yoğun İlgi

Semt Pazarlarına Yoğun İlgi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, belediye tarafından TOKİ konutlarının bulunduğu alan ile Esenevler Mahallesinde açılan semt pazarlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav’da bir ilki gerçekleştirerek ilçe olarak ilk semt pazarı açmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Haftanın Çarşamba günleri ilçe merkezi, Cumartesi günü TOKİ konutlarının bulunduğu alan, Pazar günleri de Esenevler Mahallesinde açtıkları semt pazarları vasıtasıyla hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini bildirdi.

Cumartesi ve Pazar günleri açtıkları semt pazarlarına özellikle çalışan kesimin büyük ilgi gösterdiğine vurgu yapan Başkan Karahan, “Simav’ın halk pazarı 3 bin yıldan bu yana haftanın Çarşamba günleri kuruluyor. Özellikle çalışan kesim mesai saati olduğu için Çarşamba pazarına çıkamıyor. Cumartesi TOKİ, Pazar günü de Esenevler Mahallesinde açarak bir ilki gerçekleştirdiğimiz semt pazarlarımızın vatandaşlardan ilgi görmesi bizi memnun ediyor. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle bayanlarımız büyük bir rahatlık içinde alışverişlerini yapıyorlar.” dedi.

Bayanların alışveriş yaparken komşuları ile bir araya gelerek sosyal bir buluşma ile hatır gönül muhabbetini yaptıklarına vurgu yapan Başkan Karahan, “Semt pazarlarımız ile üretici ürettiği ürününü rahatlıkla pazarlayabildiği gibi uzak olduğu için şehir merkezine gelemeyen vatandaşlarımız için de hizmeti ayaklarına götürmüş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Karahan ayrıca, semt pazarlarını sık sık denetlendiğini, pazarcıların halka iyi hizmet verip vermediğini takip ettiklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile