Semtevleri Hem Üretiyor Hem Kazaniyor

Semtevleri Hem Üretiyor Hem Kazaniyor

Balçova Belediyesi Semtevleri’nde kurs gören ev kadinlari, yil boyunca ürettikleri ürünleri yeni yil hediyelik esya standinda satarak 100 bin TL para kazandilar.

Balçova Belediyesinin ev kadinlarina meslek edindirmek ve sosyal dayanismayi güçlendirmek amaciyla açtigi Semtevleri, ev kadinlarinin ürettikleri ürünleri profesyonel anlamda satmalarina destek oluyor. Ürettikleri ürünleri belediyenin katkilariyla ülkemizin çesitli fuarlarinda hatta bazi yurtdisi fuarlarda görücüye çikararak satis yapan Balçovali kadinlar, bu sayede evlerinin geçimine katkida bulunuyor. Son olarak yeni yil öncesi Balçova’daki alisveris merkezlerinde ürettikleri süs esyasi ve ev esyasi olarak kullanilabilecek taki, bebek, ahsap boyama gibi binlerce ürünü Izmirlilerin begenisine sunan Balçovali Kadinlar buradaki satistan 100 bin TL gelir elde etti.

Standi ziyaret ederek kadinlarla birlikte satis yapan Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, elde edilen gelirden mutluluk duyduklarini ifade ederek “Semtevi Projesi 18 yil önce kurulmus bir toplumsal cinsiyet esitlik projesidir. Semtevlerinde kadinlarimiz sosyal, siyasal ve ekonomik alanda güçlenip bu güçlerini üretime dönüstürüyorlar. Ekonomik krizin yasandigi bu dönemde kisa sürede 100 bin TL satisi çok anlamli buluyorum. Burada elde edilen gelirin tamamini da üreni üreten kadinlar aliyor. Bizim tek amacimiz kadinlarimizin güçlenmesine araci olmak. Çünkü toplumsal esitligi saglamanin tek yolu kadinlarin güçlenmesidir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile