Sendika üyeleri iş bıraktı

Sivas'ta KESK'e bağlı bir grup sendikalı, iş bırakma eylemi yaptı. Sendika binası önünde toplanan üyeler, Atatürk Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet

Sivas'ta KESK'e bağlı bir grup sendikalı, iş bırakma eylemi yaptı. Sendika binası önünde toplanan üyeler, Atatürk Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Yürüyüş sırasında işsizlik aleyhine ve TEKEL işçileri lehine slogan attı. Ellerinde hükümet karşıtı dövizler taşıyan grup adına KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Çoban bir basın bildirisi okudu. Zonguldak'taki maden kazasını hatırlatan Çoban, güvenceli çalışma koşulları, özgürlük, demokrasi için ve baskısız insan onuruna yaraşır bir yaşam için 4/C, 4/B ve 50/D uygulamalarının kaldırılmasını istediklerini söyledi. Çoban, "Biz milyonlarca emekçinin insanlık dışı bir asgari ücret dayatması altında yaşadığı, eğitim ve sağlık hizmetlerinin paralı hale getirildiği, emeklilerin geçim sıkıntısından bezdirildiği bir ülke istemiyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından sendika üyeleri kısa süre oturma eylemi yaptı. Sendikalılar daha sonra iş yerlerinde de greve devam edeceklerini ifade ederek alandan ayrıldılar.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile