Sendikaların 4+4+4 Tartışması

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak’a tepki göstererek, “çözüm önerilerimize kulaklarını tıkayan Milli Eğitim Bakanlığının hatalarının faturasını sendikamıza ve 4+4+4 eğitim sistemine kesmek isteyenler, beyhude çırpınış içerisindedirler” dedi.

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak’ın“4+4+4 sisteminin getirdiği sorunların müsebbibi 4+4+4’ün fikir babası biziz diyen Eğitim Bir-Sen ve bunu uygulayan bakanlıktır” açıklamasına Ömer Faruk Çelebi’den yanıt geldi. Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Çelebi, açıklamasında Çakmak’ı sert bir dille eleştirerek, “Çamur atmayı artık bırak” dedi.

28 Şubat post modern darbesinin ürünü olan kesintisiz sekiz yıl eğitim dayatmasının, 18. Milli Eğitim Şurasında alınan karar sonucu değiştirildiğini ve milletin bu konudaki beklentilerinin yerine getirildiğini ifade eden Çelebi, “Her sistem değiştiğinde sıkıntılar yaşanır ve yaşanacaktır da… Ancak sendikamızın, sıkıntıların yaşanmaması için dile getirdiği çözüm önerileri, her nedense Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ya geç uygulanmış, ya da hiç uygulanmamıştır. Çözüm önerilerimize kulaklarını tıkayan Milli Eğitim Bakanlığının hatalarının faturasını sendikamıza ve 4+4+4 eğitim sistemine kesmek isteyenler, beyhude çırpınış içerisindedirler. Bu tür açıklamalardaki art niyeti görmemek mümkün değildir. Eğer bıçakla işlenen cinayetin suçu bıçağın mucidine aitse, Eğitim-Bir-Sen olarak suçlu olduğumuzu kabul ediyoruz” dedi.

Çelebi açıklamasında, Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç’ın sözlerinin çarpıtıldığını kaydederek, “Sınıf öğretmenlerinin çoğunun dile getirdiği, Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç’ın da branş derslerine branş öğretmenlerinin girmesinin daha verimli olacağını ifade kastıyla söylenen sözler de maalesef bu kişiler tarafından kasıtlı olarak çarpıtılmaktadır. Eşi sınıf öğretmeni olan Orhan Kılıç’ın, yönetim kurulu bünyesinde iki sınıf öğretmeni bulunan bir sendikanın, sınıf öğretmenlerini rencide edebileceğini düşünmek bile en hafif ifade ile basiretsizliktir. Burada söylenen söz, herkesin başına gelebilecek sürçü lisan halidir. Diğer katılımcıların mal bulmuş mağribi gibi konuşmacıya yüklenmesi de, söylenmek istenenin tam olarak ifade edilmesini engellemiştir. Başkalarına çamur atmak için bataklığa giren Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Osman Çakmak’a yaşadığı bataklıkta mutluluklar diliyor, matematik bilimine inşaat matematiği ve vicdan matematiği kavramlarını kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bir de şu hazım matematiği konusunda çalışma yaparsa kendi adına çok sağlıklı olacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile