'Senede Birgün'de Coşku Vardı

'Senede Birgün'de Coşku Vardı

Bayburt'ta bu yıl birincisi düzenlenen Beşpınar senede birgün şenlikleri coşkuyla kutlandı.

Yoğun ilginin yaşandığı şenliklere Bayburt Vali yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Garnizon komutan vekili Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, Beşpınar Belediye Başkanı Hasan Tımur, Belde belediye başkanları, Ak Parti il başkanı Bünyamin Özbek, Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz,İstanbul Beşpınar dernek başkanı Necip Yavuz, belde halkı ve İl dışından gelen Beşpınarlılar katıldı.
Beşpınar beldesi Dereboyu tepesinde mesire alanında yapılan şenlikte konuşan Beşpınar Belediye Başkanı Hasan Timur, "Ben bugün size bozuk olan kara yolarımızdan, yıllardır bitirilemeyen Demirözü barajımızdan bahsetmeyeceğim. Bu şenlik artık geleneksel hale gelecek şenliğin yapıldığı bu günlerde işlerinizi bir gün bırakın bu alanda hep birlikte olalım. Bağımızı, bahçemizi, hayvanımızı; isminden de anlaşılacağı üzere "Senede birgün" şenliklerinde buluşalım. Bir olalım birlik olalım beldemiz dışındaki illerde, ilçelerde yaşayanlarla tanışalım kaynaşalım, unutmayalım unutturmayalım" diye konuştu.
Şenlikler İstanbul Beşpınarlılar Derneği Bayburt bayan halk oyunları ekibinin gösterileri Bayburtlu sanatçılar Sincanlı Filiz, Muhsin Bayburtlu'nun konseri ile devam etti.
Yöresel oyunlardan örnekler sunulması ve yarışmalarla devam eden şenlik plaket töreniyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile