Senegal'de Yapi, Ambalaj Ve Gida Fuari Basladi

Ayni alanda yapilan 3 fuarda, 14'ü Türkiye'den olmak üzere 80 katilimci stant açti Hage Fuar Grup Sirketleri Yönetim Kurulu Baskani Muhammed Ali Kalkan: 'Firmalarimiz, dil sorunu nedeniyle Frankafon Bati Afrika'ya pek egilmemisler ama çok ciddi bir potansiyel var. Türkiye'den firmalarimiz, fuarlar vasitasiyla veya pazar arastirmasi seyahatleriyle çok ciddi is olanaklarini görecekler. Senegal, Bati Afrika'nin ticaret merkezi konumunda'

Senegal'de gida, ambalaj ve yapi fuari es zamanli olarak açildi.

Baskent Dakar yakinlarindaki Abdou Diouf Uluslararasi Konferans Merkezi'nde baslayan Senefood (gida), Senepack (ambalaj) ve Sencon (yapi) fuari kapilarini ziyaretçilere açti.

Fuarin açilis kurdelesini, Gelisen Senegal Plani Bakani Abdou Karim Fofana ve fuarin organizatörü Hage Fuar Grup Sirketleri Yönetim Kurulu Baskani Muhammed Ali Kalkan birlikte kesti.

Bakan Fofana, daha sonra fuar alanindaki stantlari ziyaret ederek, katilimcilarla sohbet etti.

AA muhabirine açiklamalarda bulunan Kalkan, 14'ü Türkiye'den olmak üzere 3 fuarda toplam 80 katilimcinin yer aldigini belirtti.

Kalkan, Senegal pazarinin giderek büyüdügüne isaret ederek, 2013'ten bu yana kendilerinin de Senegal'de is yaptiklarini söyledi.

Senegal'in gelismesiyle birçok alanda yatirima ihtiyaç duyduguna dikkati çeken Kalkan, "Firmalarimiz, dil sorunu nedeniyle Frankafon Bati Afrika'ya pek egilmemisler ama çok ciddi bir potansiyel var. Türkiye'den firmalarimiz, fuarlar vasitasiyla veya pazar arastirmasi seyahatleriyle çok ciddi is olanaklarini görecekler. Senegal, Bati Afrika'nin ticaret merkezi konumunda." ifadelerini kullandi.

- Türk firmalari Senegal'e açilmak istiyor

Fuara katilan Türk firmalardan Aves Gida Bati Afrika Bölge Yöneticisi Ahmet Ersoy, Senegal'de ilk kez fuara katildiklarini belirterek, daha önce Senegal'e yaptiklari ihracati gelistirmek istediklerini kaydetti.

Ersoy, Gana, Angola ve Fildisi Sahili'nde müsterilerinin bulundugunu ve satislarinin devam ettigini söyledi.

Çikolata ve sürülebilir çikolata üretimi yapan Sofram Gida adina fuara katilan Elif Salihoglu, Nijerya, Gana ve Gambiya olmak üzere 8 yildir Afrika pazarinda var olduklarini dile getirdi.

Salihoglu, Bati Afrika'nin kendileri için yeni bir pazar oldugunun altini çizerek, fuarin ilk günü olmasina karsin ziyaretçilerin stantlarina yogun ilgi gösterdigini kaydetti.

Elif Çikolata Ihracat Müdürü Mehmet Saglam da daha önce Afrika pazarinda yer aldiklarini ancak ilk kez Senegal'e geldiklerini belirtti.

Saglam, basta Kuzey ve Dogu Afrika olmak üzere Hindistan, Guatemala, Venezuela'ya ihracat yaptiklarini ancak hem cografi konumu hem de kurumsallasmis yapisi ile oldukça karli ve güvenli bir pazar olduguna inandiklarini Senegal'e de girmek istediklerini kaydetti.

Tas kirma ve eleme sektöründe faaliyet gösteren Muka Makina Satis ve Pazarlama Sorumlusu Suat Bayraktar da daha çok ihracatla ilgilendiklerini ve hali hazirda Cezayir, Fas, Togo ve Burkina Faso'ya ihracat yaptiklarini ifade etti.

Bayraktar, ilk kez Senegal'e geldiklerine isaret ederek, fuarda güzel bir ilgi oldugunu sözlerine ekledi.

Geçen yil Kovid-19 salgini nedeniyle yapilamayan fuar bu yil 27 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile