Şenlikte Yöresel Çocuk Oyunları Oynandı, Mahalli Yemekler Tanıtıldı

Siirt Valiliğinin düzenlediği Kültür Sanat Şenliği devam ediyor. Sanatçı Mustafa Ceceli verdiği konserle Siirt halkını coşturdu.

Siirt Valiliğinin düzenlediği Kültür Sanat Şenliği devam ediyor. Sanatçı Mustafa Ceceli verdiği konserle Siirt halkını coşturdu.

         Sancaklar İlköğretim Okulu bahçesinde açılan stantlarda unutulmaya yüz tutmuş beştaş, çember, ip vs. gibi çocuk oyunları tekrar oynandı ve bu oyunlar hakkında bilgi verildi ve yazılı tanıtımları asıldı. Siirt’e özgü 40‘a yakın yemek ile Pervari balı, fıstık, dondurma ve battaniyenin sergilendiği stantlarda, ilçelerde kendine özgü el sanatlarını sergiledi. Siirtli şair ve yazarlar da kitaplarını imzaladı. Ebru sanatı uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Güzel sanatlar lisesi öğrencileri resimler yaptı. Yerel sanatçılar tarafından bir konser verildi.

    Sancaklar İlköğretim Okulu‘na gelen ve stantları gezen sanatçı Mustafa Ceceli’ye büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. Ceceli’yi hayranlarından korumak için emniyet güçleri adeta etten duvar ördü. Siirtliler, Ceceli ile fotoğraf çekebilmek için büyük bir uğraş verdi.

        Şenlikte konuşan Vali Musa Çolak, “Bu şenlikler, Siirtlileri bir düğün coşkusu içinde buluşturan, nadide fırsatlar olması sebebiyle ayrı bir değer taşımaktadır. Böyle etkinlikleri sadece güzel vakit geçirmenin ötesinde, bir ve beraber olabilmenin, temel taşlarından biri olarak değerlendiriyoruz. Bu etkinlikler eski ile yeniyi birleştirmek, tanışmak, kaynaşmak, kardeşlik ve sevgi bağlarını güçlendirmek ve geleneklerimizi göreneklerimizi, gelecek kuşaklara yaşatmak amacıyla düzenlenmiştir.” dedi.

Atatürk Stadyumu‘nda gerçekleştirilen konserde ise Mustafa Ceceli on bine yakın izleyici kitlesine birbirinden güzel şakılarını seslendirdi. TRT Müzik kanalından da canlı yayınlanan konserde Vali Musa Çolak, üzerinde ismi işlenmiş bir battaniyeyi sanatçı Ceceli’ye takdim etti. Vali Çolak, konserde yaptığı konuşmada şenliklerin gördüğü büyük ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

        Etkinlik ve konsere AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, adli ve idari yargı mensupları ile binlerce Siirtli katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile