Şenol Şankaya: İhracattaki Artışla İlgili İhtiyati İyimserliğimiz Sürüyor

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Şenol Şankaya, "İhracattaki artışımız sürerken ihtiyati iyimserliğimizi koruyoruz. Dünya ekonomisindeki riskleri ve olası gelişmeleri dikkate alarak hareket etmeliyiz." dedi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Şenol Şankaya, "İhracattaki artışımız sürerken ihtiyati iyimserliğimizi koruyoruz. Dünya ekonomisindeki riskleri ve olası gelişmeleri dikkate alarak hareket etmeliyiz." dedi.

    UİB’de mart ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 oranında artış göstererek 2 milyar 45 milyon 742 bin 244 dolar olarak gerçekleşti. Uludağ İhracatçı Birlikleri‘nin yaptığı ihracat, 2011 Şubat ayındaki yüzde 11’lik artışın ardından martta da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 oranında artış gösterdi.

    2011 yılının ilk 3 ayını kapsayan 1 Ocak – 31 Mart tarihleri arasındaki ihracat ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artış göstererek, 5 milyar 338 milyon 343 bin 820 dolar seviyesine yükseldi. UİB’e bağlı 5 ihracatçı birliği tarafından 1 Mart 2010 ve 28 Şubat 2011 dönemindeki bir yıllık ihracat da, bir önceki döneme oranla yüzde 3 artarak, 19 milyar 46 milyon 911 bin 780 dolara ulaştı.

    UİB Koordinatör Başkanı Şenol Şankaya, 2008 yılında başlayan ekonomik krizi dünyanın henüz aşamadığını ifade ederek, buna karşılık Türkiye ekonomisinin ağır bir hasar almadan bu dönemi atlatmaya çalıştığını söyledi. Türk ekonomisinin ayakta kalmasında ihracatçıların büyük bir rol oynadığını dile getiren Şankaya, AB bölgesindeki daralma ve bütçe açıkları sonrası ciddi bir sıkıntı yaşandığını, buna karşılık Türk ihracatçısının yeni pazarlar bularak olası riskleri asgariye indirmeyi başardığını ifade etti.

"KÜRESEL RİSKLER VE SEÇİMLERE DİKKAT"

Şankaya, şöyle konuştu: "İhracattaki artışımız sürerken ihtiyati iyimserliğimizi koruyoruz. Dünya ekonomisindeki riskleri ve olası gelişmeleri dikkate alarak hareket etmeliyiz. Petrol fiyatlarının yüksek seyretmesi, emtia fiyatlarındaki belirsizlikler, Ortadoğu’daki gerginlikler, toparlanmakta zorlanan AB bölgesindeki olası gelişmeleri dikkatle izlememiz gerekiyor. Ayrıca ihracatımız için 2 Haziran’da yapılacak seçimler de büyük önem taşıyor. Bu sürecin iyi yönetilmesi gerekiyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile