Şensoy: Türkiye bölgesel güç ve küresel aktör olma iddiasında

Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Süleyman Şensoy, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığını, iyi zemin oluşturma

Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Süleyman Şensoy, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığını, iyi zemin oluşturmak için güzel bir gelişme olarak değerlendirdi.

TASAM Başkanı Şensoy, Türk dış politikasının bir eksen kayması olarak değil; öncelikleri doğru sıralanmış, ilk sıraya Avrupa Birliğinin oturduğu, çok boyutlu Türk dış politikası içerisinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin bölgesel güç ve kürsel aktör olma iddiasında bulunduğunu da kaydeden Şensoy "Türkiye'nin, kendi komşularıyla ve bölgesiyle sorunları en aza indirmesi, güven ve güven arttırıcı önlemler ışığında yüksek seviyeli bir işbirliği kurması, NATO yüklenimleri içerisinde ve Avrupa'nın da menfaatine bir yaklaşımdır" dedi.

Türkiye'nin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığını sürecini en iyi şekilde değerlendireceğine inandığını da kaydeden Şensoy, "Türkiye burada proaktif bir dönem başkanlığı izleyerek, kendi farkını ve Türk dış politikasındaki son yıllardaki yüksek proaktif yaklaşımı Avrupa konseyi içerisinde de sergilemeli. Böylece hem kendi üyeliğiyle ilgili; hem de dünyanın değişik bölgeleriyle ilgili yürüttüğü çalışmaları izah etme imkânı yakalayabilir." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile