Seramik Çalistayi Tamamlandi

Seramik Çalistayi Tamamlandi

Ondokuz Mayis Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü, uluslararasi düzeyde basarilar elde etmis Türk seramik sanatçilarini agirlayarak sanatseverlerle bulusturdu.

Avrupa Gençlik Yili kapsaminda 4 gün süren bu etkinliklerde; Sevim Çizer, T. Emre Feyzoglu, Elif Aydogdu Agatekin, Ismet Yüksel, Leyla Kubat, Oya Asan Yüksel ve Emre Can seramik atölyesinde fakülte ögrencileri ve sanatseverlerin de katilimiyla “Seramik Çalistayi”ni gerçeklestirdi.

Çalistay sürecinde sanatçilar; Sevim Çizer “Lüster Sunumu ve Rezinat Lüsteri”, T. Emre Feyzoglu “Siriçi Lüster ve Macun Lüsteri”, Elif Aydogdu Agatekin “Çagdas Seramik Sanatinda Ileri Dönüsüm Egilimi”, Ismet YükseL “Fotokopi Baski Teknigi”, Leyla Kubat “Astar Akitma Dekoru”, Oya Asan Yüksel “Querda Secca” ve Emre Can “Üç Boyutlu Yazicilarin Seramik Üretiminde Kullanimi” isimli workshoplar ve sunumlarla izleyicilerin takdirini kazandi.

Çalistay sürecinin konu alindigi kisa film gösterimi ve katilimci sanatçilarin eserlerinden olusan “Seramik Sergisi” Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle bulusturuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile