Zonguldak’i kapsayan ve kadinin kadina destegini amaçlayan projede, zanaatkar kadinlar ihtiyaç sahibi diger kadinlara destek olmak için geçtigimiz hafta kollari sivadi. Seran Özölçer baskanliginda bir araya gelen ve resimden geri dönüsüme, el sanatlarindan ahsap yapimina kadar çesitli alanlarda ürün üreten 8 kadin, hummali çalismalari sonucunda çikan ürünleri 1 Mart’ta sergileyecek. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla baslatilan projeye göre sergide satilacak ürünlerin gelirleri ise ihtiyaç sahibi kadinlara aktarilacak.
"Kadinin Kadina Destegi Çok Önemli"
Proje yürütücüsü Seran Özölçer, devletin ve kamu kurum ve kuruluslariyla sivil toplum örgütlerinin ihtiyaç sahibi insanlar ve özellikle kadinlar için önemli girisimlerde bulundugunu ve bu girisimleri her zaman örnek aldiklarini dile getirdi. Ancak her seyin ilgili kurum ve kuruluslardan beklenmemesi gerektigine dikkat çeken Özölçer, “Ihtiyaç sahibi bireyler için çevremizde her gün pek çok sey duyuyor ve üzülüyoruz. Birilerinin destegini duydugumuzda ise seviniyoruz. Ancak bu süreçte kadinlar olarak ihtiyaç sahibi bir kadin gördügümüzde biz neler yapiyoruz? Iste bu soru, söz konusu projenin baslamasina öncülük eden soru oldu. Bu süreçte ortaya koydugumuz emek ile baska bir kadina destek olacagimizi bilmek simdiden bizleri motive ediyor” diye konustu.
"Projeye daha fazla kadini dahil etmek istiyoruz"
Ressam Seran Özölçer, Zonguldak ili genelinde baslattiklari bu anlamli projeyi simdilik 8 kadinla yürüttüklerini, ancak isteyen kadinlarin projeye dahil olabilecegini belirterek, Zonguldak’taki kadinlara çagrida bulundu. Kadinlarin ortaya koydugu emek neticesinde çikan ürünlerle bir hemcinsine destek olacagini bilmenin büyük motivasyon sagladigini hatirlatan Özölçer, “Proje dahilinde herhangi bir çalisma alani sinirlamasi yoktur. Ben de varim diyen tüm kadinlarimizi projemizde görmek isteriz” dedi.
Projede el ele verdikleri Fatma Günaydin, Sebahat Karail, Nurten Kiliç Sengün, Birgül Ögünç, Ayla Gümülcine, Büsra Gür ve Tugba Akdal’a tesekkür eden Seran Özölçer, daha fazla kadinla el ele vermeyi, bu dogrultuda da ihtiyaç sahibi daha fazla kadina ulasabilmeyi amaçladiklarini ifade etti.
"Projenin Örnek ve Sürdürülebilir Olmasini Umut Ediyoruz"
‘Kadinlar El Ele’ sloganiyla baslattiklari projenin bu yil ilk kez gerçeklestirildigini belirten Özölçer, kadinin kadina destek olmasinin ayri bir deger tasidigini ve bu anlamli projenin sonraki çalismalar için örnek teskil edecegine inandiklarini söyledi.
Seran Özölçer ayrica bu yil Zonguldak ilinde baslattiklari projenin, ilerleyen yillarda bölgedeki diger iller bazinda da genisletmek istediklerinin altini çizdi. “Amacimiz sürdürülebilir toplumsal bir proje gerçeklestirmek” diyen Özölçer, “bunun için tüm kadinlarimizi ve sivil toplum kuruluslarimizi bekliyor, daha çok kadin için daha fazla kadinla el ele vermek istiyoruz” seklinde konustu.
Seran Özölçer'den 'Kadinlar El Ele' Projesi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’in esi Seran Özölçer, ihtiyaç sahibi kadinlara destek olunmasi amaciyla ‘Kadinlar El Ele’ adli bir proje baslatti.