Sercan Yıldırım İspanya'yı Düşlüyor Bursa

Bursaspor'un golcü futbolcusu Sercan Yıldırım, geçmişte İngiltere Premier Ligi'nde oynamayı istediğini, ancak şimdi İspanya Ligi'ni tercih ettiğini bildirdi.

  Bursaspor ' un golcü futbolcusu Sercan Yıldırım , geçmişte İngiltere Premier Ligi ' nde oynamayı istediğini , ancak şimdi İspanya Ligi ' ni tercih ettiğini bildirdi .
Sercan Yıldırım , Türkiye Futbol Federasyonu ' nun ( TFF ) TamSaha Dergisi ' ne verdiği röportajda , bu sezon Şampiyonlar Ligi ' nde yer almalarının Bursaspor ' un bir futbol markasına dönüşmesinde önemli rol oynayacağını belirtti .
Şampiyonlar Ligi ' ndeki maçlarda gösterilecek başarının kişisel hedeflerine ulaşmasında da büyük payı olacağını dile getiren genç futbolcu , ileride İspanya Ligi ' nin büyük takımlarına gitmenin hayalini kurduğunu vurguladı .
Yıldız oyuncu , Ertuğrul Sağlam ' ın göreve gelişinden sonra Avrupa kupalarına katılmanın kendileri için ' Öncelikli amaç ' haline geldiğini , sezonun sonuna doğru bu hedefe ulaştıktan sonra maçlara daha rahat çıkmaya başladıklarını ifade etti .
Turkcell Süper Lig ' i ilk 5 ' te bitirmeyi garantiledikten sonra daha üst sıraları hedef olarak belirlemeye başladıklarına değinen genç golcü , merdivenleri adım adım çıkmaya başladıklarını , galibiyetler gelmeye başladıkça bu duruma alışıp zirveye uzanana kadar azimle mücadeleye devam ettiklerini ve son maçta şampiyonluğa ulaşmayı bildiklerini belirtti .

- ' İDOLÜM HENRY ' -

Sercan Yıldırım , Bursaspor ' un geçen sezonki başarıyı bu yıl yakalayamayacağına dair bir kuşkusunun olmayacağını belirtirken , ' Futbola başladığında idolün kimdi ' sorusunu , ' Thierry Henry ' nin büyük hayranıyım . Geçen yıl , Türkiye ile Fransa arasındaki özel maçta ona karşı oynama fırsatı da buldum . Karşılaşma sonrasında formasını alırken , biraz da sohbet etme fırsatını yakaladım . Ona olan hayranlığımı anlattım . Bana yaşımı sordu ve kariyerimde başarı diledi ' diye yanıtladı .

- ' OYUN STİLİM İSPANYA LİGİ ' NE YATKIN ' -

Golcü oyuncu , kariyerinin bundan sonraki bölümündeki hedefinin sorulması üzerine şöyle dedi :
' Bursaspor ' la daha çok yeni , tarihi bir başarı yakaladım . Bursaspor zaten benim kariyerimde önemli bir kilometre taşı olacak . Bunun yanında , ben daima Avrupa ' da büyük kulüplerde oynama hayali kurdum . Bu sezon Şampiyonlar Ligi ' nde elde edeceğimiz başarı beni hayallerime daha çok yaklaştırabilir . Geçmişte , İngiltere Premier Ligi ' nde oynamak isterdim ama şimdi İspanya Ligi ' ni tercih ediyorum . Çünkü oyun stilimin İspanya ' da uygulanan sisteme daha yatkın olduğuna karar verdim . Hatta Barcelona veya Real Madrid ' de oynasam benim için mükemmel olur . '

01 . 07 . 2010 16 : 25 : 20
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile