Serdivan'da Zabitadan Kafe Ve Restoranlara Fiyat Denetimi

Serdivan'da Zabitadan Kafe Ve Restoranlara Fiyat Denetimi

Ticaret Bakanligi’nin yiyecek ve içecek hizmeti sunan isletmelerin tarife ile fiyat listelerini görünür sekilde kafe ve restoranlarin önüne koymasina iliskin yeni düzenlemesi yürürlüge girdi. Serdivan Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri de ilçe genelinde denetim yaparak isyeri sahiplerine söz konusu yeni uygulamayi hem anlatti hem de uygulamaya uyulmasi konusunda isyerlerini bilgilendirdi.

Ticaret Bakanligi’nin Fiyat Etiketi Yönetmeligi’nde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik’i, 19 Aralik 2023’te Resmi Gazete’de yayimlanmis ve isletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçis süreci taninmisti. Serdivan Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri de söz konusu uygulamaya iliskin tarife ve fiyat listelerine iliskin düzenlemeyle ilgili olarak isyerlerinde denetim yapti. Ekipler; düzenlemeye iliskin belgelerin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek, içecek hizmeti sunulan is yerlerinde giris kapisinin önüne ve hizmet sunulan masalarin üstüne, tüketiciler tarafindan kolaylikla görülebilir ve okunabilir sekilde konulmasi konusunda isletme sahiplerini bir kez daha bilgilendirdi.

Ekipler, yeni uygulama ile birlikte haksiz rekabetin önüne geçilecegini ve vatandaslarin tükettikleri ürünün fiyatini bilecegini aktardi. Yeni uygulama ile vatandaslarin etiket ve tarifeleri görerek, bilerek, karsilastirarak, bilinçli alisveris yapmalari saglanacagi belirtilirken kurallara uymayan isletmeler hakkinda tanzim edilen tutanaklarin gerekli idari islemler uygulanmak üzere Ticaret Il Müdürlügüne yollandigi ifade edildi. Yeni düzenlemeyle birlikte keyfi fiyat artislari yapilarak tüketicilerin magdur edilmesinin de önüne geçilmis olacagi bildirilirken Serdivan Belediyesi olarak hemsehrilerimizin huzuru ve mutlulugu için her türlü çalisma ile tedbirleri almaya devam edecekleri belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile