Serebral Palsi Enes'in Hayali Bu Projeyle Gerçek Oldu

Serebral Palsi Enes'in Hayali Bu Projeyle Gerçek Oldu

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Serebral Palsi hastasi Enes Poçikli’nin hayalini gerçege dönüstürerek “Dilsiz” adli filmi ön en siradan izlemeyerek keyifli dakikalar yasamasini sagladi.

Serebral Palsi Enes Poçikli’nin hayali “Ellerimde Güç Var” projesi ile gerçege dönüstü. Yerli ve yabanci yapim filmleri izleyen ve tam anlamiyla bir sinemasever olan 1996 dogumlu Enes, kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin bir araya gelerek hayata geçirdikleri projeyle, Kocaeli Kongre Merkezinde beyaz perdeye yansitilan “Dilsiz” adli filmi en ön siradan izlemenin keyfini yasadi. Isaret dili egitimi alan gençler ile isitme engelli gençlerle birlikte filmi izleyen, oldukça heyecanlanan ve yasadigi mutlulugu gözlerinden okunan Enes, daha çok macera ve aksiyon filmleri izlemeyi sevdigini söyledi.



Sesli betimleme ve isaret dili çevirisiyle dev ekrandan yansitilan filmin gösterimine Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in esi Doç. Dr. Figen Büyükakin, Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer’in esi Türkan Sezer, Büyüksehir Genel Sekreter Yardimcisi Hasan Aydinlik, Kocaeli Gençlik Spor Il Müdürü Ibrahim Aktürk, “Ellerimde Güç Var” projesi kapsaminda isaret dili egitimi alan gönüllü egitimi alan ögrenciler, isitme engelliler ve aileleri, Kocaeli’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile