Serebral Palsi Hastası Ezgi'nin Yaşamı Zumbayla Değişti

İzmir'de 2 yaşındayken serebral palsi teşhisi konan, 3 kez ameliyat edilen ve yıllarca fizik tedavi gören Sahillioğlu, katıldığı zumba dersleriyle hayata tutundu Sahillioğlu: '2 yıl öncesine göre çok daha öz güvenli oldum, insanlarla iç içe olmaya başladım. Kendimi çok daha özgür ve cesur hissediyorum. Hayallerim için daha rahat adımlar atabiliyorum'

İzmir'de 2 yaşındayken serebral palsi (beyin felci) teşhisi konan ve 3 kez ameliyat edilen ile yıllar süren fizik tedavi gören 22 yaşındaki Ezgi Sahillioğlu'nun hayatı tanıştığı zumba dansıyla değişti.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Uluslararası İlişkiler 4. sınıf öğrencisi Sahillioğlu'na doğduktan 2 yıl sonra serebral palsi teşhisi kondu. Sahillioğlu, vücudun hareket ve duruşunda kalıcı bozukluğa yol açan hastalık nedeniyle 3 büyük ameliyat geçirdi, uzun yıllar fizik tedavi gördü.

7 yaşındayken yürüyebilmesi için ameliyetla sağ bacağına platin takılan Sahillioğlu, yürüyüşünden ötürü ortaokulda arkadaşları tarafından dışlandığını ve çok zor dönemler yaşadığını ifade etti.

Yaşadığı zorlu dönemlerde kendisine "pes etmeme" sözü verdiğini ve ortaokuldaki bütün etkinliklere katıldığını söyleyen Sahillioğlu, resim, satranç, şiir ve tiyatro alanlarında kendini sınadığını dile getirdi.

Hastalığının etkilerinden kurtulmak ve hayata tutunmak için çeşitli etkinliklere katıldığını anlatan Sahillioğlu, başladığı etkinliklerde katıldığı uluslararası bir çevre projesinden ekip olarak birincilik ödülü aldıklarını ve katıldığı bir şiir yarışmasında da birinci olduğunu ifade etti.

Sahillioğlu, azimle devam ettiği kurslara lise son sınıfta zumba derslerini de eklediğini, ilk girdiğinde ağlayarak çıktığını şimdi ise haftanın 3 günü en az 2 saatini bu dansa ayırdığını vurguladı.

Yüksek kondisyon, koordinasyon ve yetenek gerektiren zumbayla hayatının değiştiğine işaret eden Sahillioğlu, duygularını şöyle dile getirdi:

"5 yıl önce fizik tedavi sürecim tamamlandığı için ağrılarım tekrar nüksetmesin diye annemin ısrarları üzerine bir spor salonuna kayıt oldum. Bana verilen fitness programını düzenli olarak yaparken gözüm sürekli olarak zumba derslerine takılıyordu. Bir gün denemek için derse katıldım ancak hareketler çok zor geldiği için hiçbir şekilde uyum sağlayamadım. Hatta dersten ağlayarak çıktım. Tam 3 sene boyunca da zumba derslerine uzaktan bile bakmayarak sürekli olarak kaçtım. Ancak 2 yıl önce eğitmen Seda Yücel, zumbayı yapabileceğime beni ikna ederek derse girmemi istedi. Onun büyük çabasıyla zumbayla bütünleşmeyi başardım. İlk başlarda elbette çok zordu ancak saatlerimi çalışmak için harcayınca sonunda iyi bir seviyeye gelebildim. Zumba sayesinde artık vücudum çok daha aktif, belim esnek, duruşum dik ve çok daha hızlı hareket edebiliyorum. Eskisi gibi fiziksel aktivitelerde yorulmuyorum. Daha da önemlisi 2 yıl öncesine göre çok daha özgüvenli oldum, insanlarla iç içe olmaya başladım. Kendimi çok daha özgür ve cesur hissediyorum. Hayallerim için daha rahat adımlar atabiliyorum."

Sahillioğlu 2 yılda 20'den fazla organizasyona katılarak down sendromlu çocuklar, ALS hastaları ve zihinsel engelli çocuklar için zumba yaptığına işaret ederek şunları kaydetti:

"Özellikle engelli bireyler yapmak istedikleri her ne varsa hiçbir zaman çekinmesinler. En büyük hedefim ise benim gibi özel çocukların ve ailelerin mentoru olabilmek ve onlara yol gösterebilmek. Ayrıca dans terapisi üzerine eğitim alıp kendi sınıfımı da açmak istiyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile