Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı tarafından ilçenin Boğaz mevkinde bulunan Mehmet Aktaş Aile Piknik alanında keneyle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları başladı.
Her ay düzenli olarak yapılacak olan keneyle mücadele çalışmaları, Ekim ayı sonuna kadar devam edecek.
Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı Veteriner Hekimi Fikret Ünal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Halkımızın piknik alanında rahatça zaman geçirebilmeleri için ayda 1 kez keneyle mücadele çalışmalarına başladık, doğal bitki örtüsüne zarar vermeden ilaçlama çalışmalarını sürdürüyoruz, ilaçlama çalışmalarımız vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bölgelerde devam edecek'' dedi.
Öte yandan piknik alanını kullanan vatandaşlara uyarılarda bulunan Veteriner Hekim Ünal, ''Piknik alanına gelen vatandaşlarımız buraya geldiklerinde kıyafetlerinin paçalarını çoraplarının içine soksun, piknik dönüşünde ise kıyafetlerini çıkararak vücudunda kene kontrolü yapsınlar'' diye konuştu.
İlçe genelinde başlatılan sivrisinek ve karasinekle mücadeleye de değinen Veteriner Hekim Ünal, Şubat ayı içinde atık su havzaları ve su birikintilerinde ilaçlama uygulamaları başlatıldığını, Haziran ayı itibariyle ilçe merkezinde ULV ve sıcak sisleme uygulamasıyla tüm mahallelerde dönüşümlü olarak karasinek ve sivrisinekle mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını kaydetti.
Şereflikoçhisar'da Keneyle Mücadele
Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı, keneyle mücadele için çalışma başlattı.



















