Serez Belediye Başkanı Angelidis, Bursa'da

Ataları Bursa'dan Yunanistan'a göç eden Serez Belediye Başkanı Petros Angelidis, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık'ı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette, Angelidis'e, Serez Belediyesi Başkanvekilleri Mistakidis Pavlos ve Papavasiliou Basilios, Eski Bursalılar Derneği Başkanı Hürol Işın ile Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis eşlik etti.
Atalarının mübadele döneminde Bursa'dan Yunanistan'a göç ettiğini belirten Angelidis, eşi ve arkadaşlarıyla atalarının doğduğu toprakları ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Özellikle kentin tarihi ve turistik mekanlarını çok beğendiğini, tatlı ve yemeklerine hayran kaldığını ifade eden Angelidis, iki bölge arasındaki kültür ve düşüncelerin benzediğine dikkati çekti. Bursa'da çok mutlu olduğunu ve duygulandığını anlatan Angelidis, Karlık ile Bursalıları da Serez'e davet etti.
Karlık ise atalarının Balkan göçmeni olduğuna değinerek, Yunan hemşehrilerini Bursa'da ağırlamaktan sevinç duyduğunu belirtti.

Balkan göçmeni nüfusunun yoğun olduğu Bursa'nın, Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Karlık, iki bölge arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini anlattı.
Bölgeler arası ilişkilerin daha da gelişmesini istediklerini aktaran Karlık, Angelidis'e Bursa bıçağı ile havlu, Bursaspor kravatı ve kenti anlatan kitapları, Angelidis de Karlık'a, Yunanistan Kültür Bakanlığının restore ettirdiği, Serez'de bulunan Zincirli Camisi'nin bir portresi ve fotoğraflarıyla bölgede yetişen zeytinyağını ve Serez'in tanıtım materyallerini hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile