Seri katil el yazısıyla koğuş arkadaşına cinayetleri anlatmış

İzmir'de üç günde üç kişiyi öldürmek suçundan 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Hamdi Ayri'nin, el yazısıyla yazdığı ve İzmir'de üç kiş

İzmir'de üç günde üç kişiyi öldürmek suçundan 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Hamdi Ayri'nin, el yazısıyla yazdığı ve İzmir'de üç kişiyi tabancayla vurarak, Bodrum'da ise bir kişiyi asarak öldürdüğünü itiraf ettiği iddia edilen mektup, savcılık tarafından mahkemeye delil olarak sunuldu.

Sözkonusu mektup, sanık Ayri'nın da kaldığı Buca F Tipi Cezaevi'nde başka bir suçtan yatan İ.E. adlı tutuklunun ihbarıyla ortaya çıktı. İddialara göre Ayri, el yazısıyla bir mektup kaleme alarak işlediği bütün cinayetleri itiraf etti. Mektubu, aynı koğuşta kalan İ.E.'ye ulaştırdı. O da başsavcılığa gönderildi. Hamdi Ayri ile aynı cezaevinde kalan ve aralarında 6-7 metre yüksekliğinde duvar bulunan İ.E., önce konuştuklarını anlattı. Koğuş dostluğu kurduğunu, bunu yaparken de vatandaşlık duyarlılığı içinde hareket ettiğini belirten mahkum İ.E., cezaevinden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği ihbar mektubunda, "Hamdi, işlediği cinayetleri bana kahkahalarla anlatmaya başladı. İzmir'deki üç cinayetin aslında ilk olmadığını, daha önce yanında çalıştığı adamlar için Bodrum'da R.Ö. isminde birini asarak öldürdüğünü söyledi." dedi.

Sanık Hamdi Ayri'nin, birinci cinayet için, "Takip ettim. Beni farkedince konuşmak için bana döndü ama konuşturmadan onun kafasına sıktım.", ikinci cinayet için, "Eczanenin yanında eve girecekti. Ben arkasındaydım. Beni fark etti ve dönüp bana bakacakken kafasından vurdum.", üçüncüsü içinse (Mustafa Has), "Travesti, arabasıyla durdu ve beni aldı. Otelin arkasına geldiğimizde onu da vurdum ve tekrar otele döndüm." dediği iddia edildi. Koğuş komşusuna cinayetleri nasıl işlediğini anlatan Ayri, "Cinayetler nedeniyle ortalık gergindi. Gece 01.30'da dışarı çıktığımda polis arabasını gördüm. Hemen otogara gidip oradan Bodrum'a gittim." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile