Serinlemek için girdiğiniz havuzda hasta olmayın

Kavurucu yaz sıcaklarının gelmesiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yüzme havuzları, birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Medical Park Özel Bur

Kavurucu yaz sıcaklarının gelmesiyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yüzme havuzları, birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Medical Park Özel Bursa Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Sibel Ünlüiskit, yüzme havuzlarının deri hastalıklarına neden olabileceğini söyledi. Havuzların temizlenmesinin önemine işaret eden Dr. Ünlüiskit, klorlama sonrasında oluşan klor bileşiklerinin alerjik hastalıklara yol açabileceğini kaydetti.

Ünlüiskit, "Deride, mukozada ve tırnakların altında çoğalan, ancak mikroskop ile görülebilen küçük organizmalar deriye direkt temas ederek ya da ortak kullanılan eşyalardan geçerek kaşıntılı bir hastalık sürecine yol açabilir." dedi.

Ayak enfeksiyonu, deri lezyonu, çıban, güneş yanığı, siğil, zührevi hastalıklar veya herhangi bir bulaşıcı hastalığı olan kişilerin kendi sağlıkları ve toplum sağlıkları için havuza girmemeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Ünlüiskit, cilt hastalıklarının yüzme havuzlarından kolay bir şekilde bulaşabileceğini dile getirdi.

Sibel Ünlüiskit, özellikle siğillerin, temas ile bulaşan bir hastalık olduğunu ifade ederek, "Siğiller yara, bere ve sıyrık olan deriden daha çabuk bulaşırlar. Siğilleri olan kişiler tedavi olmadan kesinlikle havuza girmemelidir. Bunun haricinde kişisel tedbir olarak deride yara, bere ve sıyrıklar varken havuza girenler ise çıktıktan sonra hemen duş almalıdır." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile