Serinlemek Için Römorku Havuza Çevirdiler

Serinlemek Için Römorku Havuza Çevirdiler

Amasya’nin Tasova ilçesine bagli Gemibükü köyünde sicaktan bunalan çocuklar, serinlemek için römorku havuza çevirdi.

Amasya il genelinde son zamanlarda termometreler 40 derecenin üstünde gösterince çocuklar serinlemek için kendi yaptiklari havuzlara girdi. Gemibükü köyünde yasayan 13 yasindaki Furkan Yilmaz, evlerinin önünde bulunan traktör römorkunu brandayla kapladiktan sonra suyla doldurdu. Sicaktan bunalan çocuklar havuza gidemedikleri için havuz haline çevirdikleri römork içerisinde serinlemeye çalisti.

Traktör römorkunu havuza çevirme fikrinin sahibi olan Furkan Yilmaz, "Köyde otururken havalar çok sicak gittiginden dolayi, televizyonlarda görmüstüm böyle yapiyorlardi. Ben de böyle denedim. Dedemin römorkunu aldim. Brandayi gerip suyla doldurdum. Sicak havalarda böylece serinliyorum. Iyi oluyor, arkadaslarim ve akrabalarim da geliyor. Birlikte yüzüyoruz. Oturdugumuz bölgede havuz olmadigindan dolayi biz de böyle bir sey yapmaya çalistik" dedi.

Anne Burcu Yilmaz ise “Son zamanlarda havalarin asiri sicak olmasi çocuklari da baya bir etkiledi. Köyümüz havuzun bulundugu ilçeye baya uzak. Bölgede havuz bulunmayinca çocuklar kendi havuzlarini olusturdular. Hem eglendiler hem de serinlediler” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile