Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamda, hava sıcaklığıyla deniz suyu sıcaklığı arasındaki farkın yüksek olduğu bölgelerde denize girerken dikkatli olunması gerektiğini anlattı.
Yaz aylarında kalp krizinin arttığına işaret eden Akdemir, "Kalp hastaları uzun süre güneşte kalmamalı çünkü sıcaklıklar kalp krizini tetikleyen bir unsur. Güneşin en dik olduğu 12 ve 14 saatleri arasında da denize girilmemeli ve bol bol su tüketilmeli" diye konuştu.
Kalp hastalarının kontrolsüz derin dalışlar yapmaması gerektiğini vurgulayan Akdemir, "Bu dalışlar basınç nedeniyle kalp krizini tetikliyor. Deniz suyunun soğuk olduğu yerlere giden vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Bu denizlere birden bire giren kalp hastası, kriz geçirerek ölebilir. Bu konuda dikkatli olunmalı" şeklinde konuştu.
Akdemir, tatilcileri su sıcaklığının düşük olduğu bölgelerde denize aniden girmemeleri konusunda uyararak, şunları söyledi:
"Kalp hastaları ani şekilde denize girmemeli. Ani denize giriş nedeniyle vücudun ısı dengesi bozulur ve kalp krizi meydana gelir. Bu da hastanın ölümüne neden olabilir. Burada dikkatli olunmalı ve denize yavaş yavaş, vücudu alıştırarak girilmeli. Aksi takdirde ölüm meydana gelebilir. Yaz aylarında kalp hastaları bol su tüketmeli ve açıkta satılan yiyeceklerden uzak durmalı ama en önemlisi denize girerken aceleci davranmamalı.
Serinlemek isterken candan olmayalım. Yaz aylarında kalp hastası vatandaşlarımız, bir an evvel serinlemek adına ani şekilde denize giriyor, bu çok yanlış. Lütfen bu konuda dikkatli olalım, aksi takdirde candan olabiliriz."
"Serinleyeyim Derken, Canınızdan Olmayın"
SAKARYA - MEHMET ÖZCAN - Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, kalp hastalarının aniden denize girmemesi gerektiğini belirterek, "Ani denize giriş nedeniyle vücudun ısı dengesi bozulur ve kalp krizi meydana gelir. Bu da hastanın ölümüne neden olabilir" dedi.