SERKA Bölgeye 14 Yilda 1 Milyar 280 Milyon Yatirim Sagladi

Merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) 14 yilda bölge turizmine 1 Milyar 280 Milyon TL yatirim sagladi.

Kars, Ardahan, Igdir ve Agri’yi kapsayan TRA2 Bölgesi’nde turizmin gelismesi için Serhat Kalkinma Ajansi 14 yil boyunca önemli destekler verdi. Ajans; proje teklif çagrisi, güdümlü proje destegi, fizibilite destegi ve teknik destek kapsaminda toplam 134 projeye destek saglayarak bölgeye 1 milyar 92 milyon TL yatirim yapilmasini sagladi.

Desteklenen projelerle bölgeye 1.092 milyar TL yatirim yapilirken, bu yatirimlarin 625.5 milyon TL’si Ajans destegidir.

Ayrica, Kars Valiligi himayelerinde Ajans tarafindan hazirlanan ve uygulanan Tarihi Kimligiyle Kars Kenti Projesi; Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birligi mali is birligi çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin otoritesi oldugu Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programi kapsaminda yaklasik 188 milyon TL destek aldi.

Ajansin katkilariyla hayata geçen projeler arasinda; Otel, restoran, kafe gibi turizm isletmeleri, Tarihi binalarin restorasyonu, Turistik alanlarin altyapisinin gelistirilmesi, Yöresel ürünlerin tanitimi ve pazarlanmasi ve Turizme yönelik egitimler ve kurslar yer aliyor.

Serhat Kalkinma Ajansi’nin destegiyle TRA2 Bölgesi’nde turizm önemli bir kalkinma sektörü haline geldi. Bölgeye gelen turist sayisi ve turizmden elde edilen gelir artarken, yeni istihdam imkânlari da olusturuldu.

Ajans, TRA2 Bölgesi’nin turizm potansiyelinin daha da iyi degerlendirilmesi için çalismalarina devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile