SERKA Yönetim Kurulu Toplantisi Igdir'da Gerçeklestirildi

SERKA Yönetim Kurulu Toplantisi Igdir'da Gerçeklestirildi

Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) Yönetim Kurulu Toplantisi, Igdir Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim baskanliginda Igdir’da yapildi.

Igdir, Agri, Kars ve Ardahan illerinde faaliyet yürüten SERKA’nin 79. Yönetim Kurulu Toplantisi Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim baskanliginda Igdir Valiligi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen toplantiya Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim, Agri Valisi Dr. Osman Varol, Kars Valisi Türker Öksüz, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, illerin Belediye Baskanlari ve Ticaret Odasi Baskanlari ile SERKA Genel Sekreteri Dr. Ibrahim Tasdemir katildi.

Toplantiya baskanlik eden Igdir Valisi toplanti öncesi basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

‘Igdir ili olarak bu dönem yönetim kurulu toplantilarinin sonuncusunu yapiyoruz’

Toplanti öncesi gazetecilere açiklama yapan Igdir Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, su ifadeleri kullandi:

“Saygideger Valilerim, çok kiymetli Belediye Baskanlarimiz, Ticaret Odasi Baskanlarimiz, Serhat Kalkinma Ajansimizin (SERKA) çok degerli yönetim kurulu hepiniz 79. Olagan Yönetim Kurulu toplantisina hos geldiniz. Igdir ili olarak bu dönem yönetim kurulu toplantilarinin sonuncusunu yapiyoruz. Allah nasip ederse bir sonraki yönetim kurulu toplantimizi Kars Valimizin baskanliginda Kars ilinde gerçeklestirecegiz. Bu vesileyle 79. Toplantimizda 2021 yili için hazirlanan ve bakanligimizin onayladigi bölgemizdeki 4 ilimizde yaklasik 12 milyon tutarli “Bölgesel Rekabet Elde Edilebilirligi” baslikli Kobilere ve Birliklere öncelikli yapacagi projeleri degerlendirmek üzere yapacagimiz bir programimizi açiklayacagiz. Önümüzdeki süreçte de proje yapim süreçlerinde hem proje ofislerinde hem kalkinma ajansimizdaki arkadaslarimizla birlikte bu kaynagin yöremizde kurumlarla ve Kobilerle birlikte daha saglikli bir sekilde kullanilmasi için elimizden geleni yapacagiz. Hem turizm, hem ticaret hem de tekstil anlaminda verimliligi, katma degeri ve istihdami arttirmayi hedefliyoruz. Bu anlamda bizlere destek veren bakanligimiza, bu imkanlari saglayan yönetim kurulumuzun çok kiymetli Valilerine ve emegi geçen herkese sonsuz tesekkür ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile