Serkan Sari Açiklamasi 'Kuvayi Milliyenin En Önemli Halkasi Balikesir'dir'

Serkan Sari Açiklamasi 'Kuvayi Milliyenin En Önemli Halkasi Balikesir'dir'

CHP Balikesir Milletvekili Serkan Sari, Balikesir’in kurtulus günü 6 Eylül’ün, Türk Milletinin bagimsizlik mücadelesinin sembollerinden biri oldugunu söyledi. Serkan Sari, “Vatanimizin kurtulusundan Cumhuriyetimizin kurulusuna giden yolda bir onur sembolümüz de 6 Eylül’dür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde Türk Milletinin, özgürlük ve bagimsizlik yolunda en önemli halka Balikesir’imizin kurtulus günü kutlu olsun” dedi.

CHP’li Milletvekili Serkan Sari Balikesir’in kurtulusunun 101. yildönümü nedeniyle yaptigi yazili açiklamada, Kuvayi Milliye ruhu ile Türk Milleti’nin Çanakkale’de, Inönü’de, Sakarya’da, Dumlupinar’da bagimsizlik ve özgürlügü için tarihi zaferler yazdigini vurgulayarak sunlari söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde Türk Milletinin ve vataninin kurtulusu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna giden yolda Balikesir en önemli halkalardan biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde bütün imkansizliklara ragmen birligini, yurdunu ve onurunu korumak için bir araya gelen Türk Milletinin, bagimsizligi için verdigi mücadelede ve kurdugu Türkiye Cumhuriyeti’nde Balikesir’in kahramanlari da kendilerini gözlerini kirpmadan feda etmistir. Bugün, memleketim Balikesir’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde yazilan kahramanlik destaninin 101. yildönümünü gurur ve coskuyla kutluyoruz. 101 yil önce tarihe geçen Eylül ayi bagimsizlik ve özgürlüklerine, vatan topraklarina ve bayragina, kaniyla ve caniyla bagli olan Balikesirliler Eylül ayini onur günü olarak tarihe perçinlemistir. 3 Eylül’den 18 Eylül’e kadar süren mücadeleler sonunda yurtlarini emperyalistlere karsi diz çöktürerek isgalden temizleyen, Kuvayi Milliye ruhu ile bu onurlu mücadeleyi veren atalarimizla gurur duyuyoruz. Onlara minnettariz! Bugün, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatan topraklarinin düsman isgalinden kurtarilmasi yolunda canlarini feda eden Aziz Sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de büyük önem verdigi Balikesirimizin kurtulusunun 101. yildönümünü kutluyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile