Serkisyan: 'Süreci Durdurduk, İmzaya Sadığız' Erivan

-SERKİSYAN: "SÜRECİ DURDURDUK, İMZAYA SADIĞIZ" ERİVAN (A.A) - 22.04.2010 - ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANI SERJ SARKİSYAN, ERMENİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDA İ

-SERKİSYAN: "SÜRECİ DURDURDUK, İMZAYA SADIĞIZ"

ERİVAN (A.A) - 22.04.2010 - Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesini öngören protokollerin onaylanması sürecini durdurduklarını, ancak protokollerin altındaki imzaya sadık kaldıklarını söyledi.

Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax ajasının haberine göre, ulusa sesleniş konuşmasında Sarkisyan, 'Daha önce karşılıklı anlaşmaya varılan konuların Türkiye tarafından ihlal edildiğini' iddia ederek, söz konusu süreci bu nedenle durdurduklarını ve sürecin durdurulmasına rağmen Ermenistan'ın protokollerin altındaki imzaya sadık kaldığını kaydetti.

Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesini öngören protokollerin imzalanmasından bu yana bir sene geçtiğini ve bu süreç zarfında bu protokollerin hep gündemde olduğunu ve hem Türkiye, hem Ermenistan parlamentolarında onaylanmak için bekletildiğini hatırlattı.

Ermenistan'ın, bu sürece sadık kaldığını ve bunu her zaman dile getirdiğini ifade eden Sarkisyan, 'Biz, tutumumuzun yapıcı olduğunu tüm dünyaya açık ve net gösterdik' dedi. 

Serj Sarkisyan, 'Daha önce de belirtmiştik ki, eğer Türkiye ön koşulsuz ve makul süre zarfında protokolleri onaylarsa, Ermeni parlamentosu tarafından bu protokollerin onaylanmama olasılığı istisnaidir' diye konuştu.

Sarkisyan, 'Türkiye zamanı uzatmak ve süreci muvaffakiyetsizliğe uğratmak için her şeyi yaptı' dedi.

Sarkisyan, Türkiye'nin başlatılan süreci sürdürmeye ve ön koşulsuz ilerlemeye hazır olmadığını, makul sürenin tükendiğini, Türkiye'nin, 24 Nisan tarihini neyin pahasına olursa olsun pas geçme pratiğinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, 'Bu andan itibaren şimdiki sürecinin tükendiğini hesap ediyoruz' dedi.

Süreci henüz terk etmediklerini, sadece protokollerin onaylanma sürecini dondurduklarını da sözlerine ekleyen Sarkisyan, 'Eminim bunu bizim ulusal çıkarlarımız talep ediyor' şeklinde konuştu.

Sarkisyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için protokollerin altındaki imzayı koruyacaklarını kaydetti.

Serj Sarkisyan, 'Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için siyasi hedeflerinin hala geçerli olduğunu ve Türkiye'nin bu süreci sürdürmeye hazır olduğunu gördükleri zaman ilerlemeyi sağlayacak imkanları bir kez daha gözden geçireceklerini' söyledi.

22.04.2010 20:01:17
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile