Sermaye Artırımında Son Gün 14 Şubat

Sermaye Artırımında Son Gün 14 Şubat

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)'ndan yapılan açıklamada anonim şirketlerin ve limited şirketlerin sermaye artırımını 14 Şubat 2014 tarihine kadar yapmaları gerektiğini bildirildi.


Anonim şirketlerin en az 50 bin lira, limited şirketlerin ise en az 10 bin lira sermayeli olması gerektiğini ifade eden Ticaret Sicil Müdürü İsmail Keser “6103 sayılı Yürürlük Kanununun 20’nci maddesine göre, anonim ve limited şirketler, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun yayımı tarihinden itibaren üç yıl içinde yani 14 Şubat 2014 tarihine kadar sermayelerini, anılan Kanunun 332 ve 580 inci maddelerinde öngörülen tutarlara yükseltmeleri gerekmektedir, aksi hâlde mezkûr sürenin sonunda infisah etmiş sayılacaklar. Yine, 15 Kasım 2012 tarihli ve 28468 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilen, 'Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Tutarlara Yükseltmelerine ve Kuruluşu ve Esas Sözleşme Değişikliği İzne Tabi Anonim Şirketlerin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ’in 77'inci maddesine' göre yükseltmeleri gerekmektedir. Tebliğ gereğince; sermayeleri 50 bin Türk lirasının altında olan anonim şirketler ile 10 bin Türk lirasından az olan limited şirketlerin sermayelerini 14 Şubat 2014 tarihine kadar bu miktarlara yükselterek tescil ve ilan ettirilmesi gerekmektedir” dedi.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, belirlenen süre içerisinde sermayelerini öngörülen tutarlara yükseltmeyen şirketlerin, bu sürenin sonunda tebliğ gereğince infisah etmiş sayılacaklarını kaydetti.

Zıpkınkurt, “Herhangi bir mağduriyet ve hak kaybı yaşanmaması için üyelerimizin tebliğde belirtilen sürenin son gününe bırakmadan sermayelerini yükselterek tescil ve ilan ettirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile