Serpil Timuray, Üst Düzey Kadin Yönetici Listesine Girdi

Serpil Timuray, Üst Düzey Kadin Yönetici Listesine Girdi

Vodafone Grubu Dünya Icra Kurulu Üyesi ve Avrupa CEO’su Serpil Timuray, is hayatinda kadin temsiliyetini artirmak ve isyerinde çesitliligi tesvik etmek için yaptiklari çalismalarla rol model olarak gösterilen kadin liderlerin siralandigi global ‘HERoes: 100 Üst Düzey Kadin Yönetici 2022’ listesinde 4’üncü sirada yer aldi.



Avrupa ve Afrika’nin lider telekomünikasyon sirketlerinden Vodafone Grubu’nun Dünya Icra Kurulu Üyesi ve Avrupa CEO’su Serpil Timuray, Yahoo Finance tarafindan uluslararasi düzeyde hazirlanan, kadinlarin is hayatinda temsiliyetini ve yükselmesini desteklemek konusunda rol model olarak gösterilen kadin liderlerin siralandigi ‘HERoes: 100 Üst Düzey Kadin Yönetici 2022’ listesinde 4’üncü sirada yer aldi. Listeye, kendi kariyerlerinde önemli basarilara imza atmanin yani sira isyerinde cinsiyet esitliginin artmasi için çalisan ve kadin çalisanlarin kariyerlerinde yükselmesine destek olan kadin liderler seçiliyor.

Tüm dünyada kadinlarin kariyerlerinde yükselmesi için çalisiyor

Yapilan açiklamaya göre Timuray, operatörün isgücü ve yönetim kadrosunda kadin çalisan sayisinin artirilmasi için önemli çalismalara imza atiyor. Liderlik ettigi Vodafone Avrupa Bölgesi’nde, 2025’e kadar kadin yönetici oraninin yüzde 40’a yükseltilmesini hedefliyor. Timuray, ayni zamanda, 2014 yilindan bu yana, Vodafone Grubu’nun tüm ülkeleri kapsayan ve çalisan haklarinin iyilestirilmesi hedefiyle faaliyet gösteren Herkes Için Dahiliyet Komitesi’ne de liderlik ediyor. Timuray, operatörün faaliyet gösterdigi ülkelerde kadinlarin desteklenmesine yönelik özel uygulama ve hizmetlerin gelistirilmesi ve sunulmasina öncülük etti. Timuray’in önderliginde, Afrika ve Türkiye’de 20 milyon kadinin daha teknolojiyle bulusmasi saglanirken, proje planlanan tarihten 4 yil önce tamamlandi.

Vodafone Grubu Herkes Için Dahiliyet Komitesi’nin 2019 yilinda hayata geçirdigi ve toplam 27 ülkede uygulanan Ev Içi Siddetle Mücadele Programi ile siddete maruz kalan çalisanlara 10 güne kadar ek ücretli izin hakki ile profesyonel psikolojik ve hukuki destek imkani saglaniyor. Komite, 2021 yilinda, menopoz sürecinden geçmekte olan çalisanlarin kendilerini rahat hissetmesi için gerekli destegi, yardimi, egitimi ve farkindaligi saglamak üzere yeni bir program da baslatti.

Timuray, Mart 2020’de, sirketin ‘Change The Face’ hareketinin gelistirilmesi ve tüm dünyaya tanitilmasina liderlik etti. Bu kapsamda gerçeklestirilen kapsamli bir arastirmayla, teknoloji sektöründe irk, cinsiyet ve yas çesitliligi bakimindan yasanan uçuruma dikkat çekildi. Ardindan, ‘Change The Face Birligi’ kurularak dünyanin önde gelen teknoloji sirket ve kuruluslarinin teknoloji sektöründe çesitlilik ve esitligin hizla saglanmasi için birlikte çalismasi saglandi. Timuray, bu çalismalariyla, Subat 2022’de Mobil Dünya Kongresi’nde ‘Teknolojide Çesitlilik Üstün Basari Ödülü’ne layik görüldü.

‘Change The Face’ hareketi, Türkiye’de de “Ben Varim” mottosuyla uygulaniyor ve yüzde yüz esitlik için futbol basta olmak üzere farkli alanlarda çalismalar yürütülüyor.

Vodafone Grubu Herkes Için Dahiliyet Komitesi’nin Timuray’in liderliginde baslattigi diger uluslararasi programlar arasinda, esi dogum yapan veya evlat edinerek ebeveyn olan tüm çalisanlarin ilk 18 ay içinde istedikleri bir tarih araliginda 16 haftaya kadar ücretli izin kullanabildigi ve ise döndükleri tarihten sonraki ilk 6 ayda haftada 4 gün çalisip tam ücretini alabildigi “Global Ebeveyn Izni” politikasi ve kariyerine ara vermis orta ve üst düzey yönetici pozisyonundaki kadinlari is hayatina geri kazandirmak üzere tasarlanan, dünyanin en büyük ise alim programi ‘ReConnect’ öne çikiyor.

Timuray’in 2017 yilinda grubun gelismekte olan pazarlarinda baslattigi ‘Connect’ programi ise bu ülkelerde 50 milyon kadinin mobil teknolojilerle ekonomik ve sosyal hayata kazandirilmasini, böylece 2025 yilina kadar cinsiyet uçurumunun önemli ölçüde kapatilmasini hedefliyor. Programda, kadinlar için finansal erisim, beceri gelistirme, girisimcilik ve saglik gibi konularda özel ürün ve hizmetler sunuluyor.

Timuray, Türkiye’de de kadin çalisanlarin desteklenmesine yönelik bireysel faaliyetlerini araliksiz sürdürüyor. Bugüne kadar çok sayida kadin yöneticiye mentorluk yapan Timuray, ayni zamanda Türkiye’nin kirsal kesimlerinde lisans egitimi görmekte olan kiz ögrencilere de mentorluk yapiyor. Timuray, düzenli olarak katildigi global etkinliklerde yaptigi konusmalarla da çesitlilik ve dahiliyet konusunun önemine dikkat çekiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile