Sertel’den Geçmiş Olsun Mesajı

Sertel’den Geçmiş Olsun Mesajı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Çanakkale’de saldırıya uğrayan Gazeteci Cemal Oral’a ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileterek saldırıyı kınadı.


Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, “İlinizde uzun yıllardır gazetecilik yapan ve son olarak Çanakkale Memleket isimli haber portalının genel yayın yönetmenliğini yürüten Cemal Oral’a yönelik çirkin saldırıyı üzüntüyle öğrendim. Başta Cemal Oral olmak üzere tüm Çanakkaleli meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Zor ve çileli bir mesleğin mensupları olan gazetecilerin, zaman zaman kendini bilmez kişi ve kurumların fiili ve sözlü saldırılarına maruz kaldığını vurgulayan Sertel, şu ifadelere yer verdi; “Gerçekler bazen bu türden çirkin saldırı ve baskılarla gizlenmek isteniyor. Bu ülkede gerçekleri yazdığı için onlarca gazeteci uzun yıllardır hapiste. Ama mesleğin hakkını veren gazeteciler hiçbir zaman başlarını öne eğmiyor ve gerçekleri yazmaktan korkmuyor. Yazdıklarınız birilerini rahatsız ettiyse bilin ki orada bir çirkinlik, kokuşmuşluk vardır. Gazetecinin görevi de bunları topluma yansıtmak, yolsuzlukları, haksızlıkları ortaya çıkarmaktır. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak mücadelemiz toplumun tüm kesimlerinin basın özgürlüğünü kabullenmesi, eleştiriye açık olması, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlevsel hale gelmesi ve görevini yapan gazetecilere hiçbir şekilde baskı uygulanmaması yönündedir. Saldırganların bir an önce yakalanacağını ümit ediyor, bu türden çirkin bir saldırının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile