Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle uluslararası alana taşınan festival kapsamında düzenlenen ''Karpuzstar Deng-Ses Yarışması'' için ön elemeler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya yaptığı açıklamada, bu yıl gerçekleştirilecek Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali'nin Diyarbakır'ın kültürüne büyük katkı sağlayacak olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Karpuzu Diyarbakır'ın olduğu kadar ülkenin de en önemli değeri ve sembolü haline getirmeye kararlı olduklarını ifade eden Koçkaya, domatesin dahi uluslararası festivalle taçlandırıldığı dünyada Diyarbakır karpuzunun bu tanıtımı fazlasıyla hak ettiğini düşündüklerini belirtti.
Koçkaya, etkinlikler kapsamında yer alan ses yarışması için bölgeden gelen başvurular doğrultusunda yapılacak ön elemelerin ardından 21 Eylül Cuma günü yapılacak final ile karpuz ses starının belirleneceğini söyledi.
Bölgeden 38 başvurunun yapıldığı yarışmanın ön elemeleri için Diyarbakır'a gelen adaylar Türkçe ve Kürtçe seslendirdikleri şarkılarla yeteneklerini sergilediler.
Ön elemede belirlenen 8 aday, 21 Eylül'de karpuz ses starı olmak için yarışacak. Yarışma sonunda karpuz ses starı seçilen yarışmacı 3 bin, ikinci olan 2 bin, 3. ise bin lira para ödülü alacak.
Ses Yarışması''
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenecek Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali kapsamındaki ses yarışması için ön eleme yapıldı.



















