Sesli Siir Antolojisi Siir Tutkunlarini Bulusturacak

Sesli Siir Antolojisi Siir Tutkunlarini Bulusturacak

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü, düzenleyecegi Sesli Siir Antolojisi ile degerli sairleri, siir tutkunlariyla biraraya getirecek. Etkinlige katilacak 9 sair siirlerini seslendirerek siir dünyasina da degerli bir materyal kazandiracak.

Koleksiyonunda Türkçe’deki siire dair her tür bilgi belge ve malzemeye yer vererek gün geçtikçe kendi alaninda çok özel bir iddiaya sahip olan Nilüfer Siir Kütüphanesi, yeni bir etkinlikle siir severleri bulusturuyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü’nün 25 Ekim’de düzenleyecegi Sesli Siir Antolojisi, siir tutkunlarini, degerli sairlerle bir araya getirecek. Nâzim Hikmet Kültürevi’nde saat 20.00’de düzenlenecek Sesli Siir Antolojisi’ne sairler, Abdülkadir Budak, Altay Öktem, Melek Özlem Sezer, Nilay Özer, Serhan Ada, Seyyidhan Kömürcü, Umay Umay ve Zehra Betül Yazici katilacak. Etkinlige katilanlar, sairlerin siirlerini kendi seslerinden dinleme firsati bulurken, tarihe de degerli bir materyal kazandirilacak. Dinleti öncesinde ve siir aralarinda Trio Lotus isimli grup da müzigiyle sanatseverlerle birlikte olacak.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü ayni gece, Türkçede yayimlanmis siir elestirilerinin önemine dikkat çekmek ve Türk siirine katki sunmak amaciyla düzenledigi Mehmet H. Dogan Ödül törenini de gerçeklestirecek. Tören Nâzim Hikmet Kültürevi’nde, saat 19.00’da düzenlenecek. Bu yil 6. kez düzenlenen Mehmet H. Dogan Ödülünü “Ses Anlam ve Mazi : Etkilerin Kavsaginda Yahya Kemal Siiri” adli kitabiyla kazanan Pinar Aka, ödülünü aldiktan sonra da Metin Celal’in sorulariyla söylesi gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile