Setur'un 'Kars Çildir Erzurum Turu' Ile Tarihe Yolculuk

Setur, ocak ve subat aylarinda yapilacak 3 günlük Kars, Çildir, Erzurum turlariyla Erzurum, Sarikamis, Kars, Çildir Gölü, Kars Kalesi, Kars Sokaklari, Ani Antik Kenti’ni kapsayan bir seyahat firsati sunuyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, ocak ve subat aylarinda tekrarlanacak olan 3 günlük tura katilan misafirler, 1243 Kösedag Savasi sonrasinda yapilmis olan Çifte Minareli Medrese, Sarikamis Sehitleri Aniti ve Ani Harabeleri gibi tarihi yapilari da gezme ve görme firsati bulacak.

Misafirler ayrica, Türkiye'nin yüksek rakimda bulunan tatli su göllerinin en etkileyicilerinden birisi olan ve kis mevsiminde tamamiyla buz tutan Çildir Gölü'nde kizakla gezerek "beyaz güzelligin" büyüleyici ortamini butik tatil ile deneyimleyebilecek.

Tur, Kars ziyareti ile baslayacak ve misafirler ilk gün Kars Müzesi'ni gezme, Ardahan, Çildir Gölü'nde ögle yemegi ve ardindan atli kizak keyfi yapma, meshur Kars gravyeri ve kasarini tatma firsati bulacak.

Ikinci gün, Kars merkezine 50 kilometre uzaklikta bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne dahil edilen, Kars denildiginde ilk akla gelen lokasyonlardan olan Ani Ören Yeri ziyareti ile baslayacak. Kent surlari, Ani Katedrali, Tigran Honents Kilisesi ve Türklerin bölgeyi fethinden sonra yapilan ve dolayisiyla Anadolu'nun ilk camisi olan Manucehr Cami gezilecek. Misafirler, daha sonra kentin Ermenistan'in baskenti oldugu dönemlerde çarsi olarak kullanilan caddesinde yürüyerek bir Atesgede tapinaginin izlerini arayacak. Gün boyunca 12 Havariler Kilisesi, Kars Kalesi, Namik Kemal Evi ve Tas Köprü'ye yapilacak ziyaretlerden sonra otelde alinacak aksam yemeginin ardindan Kafkas halk dans gösterisi izlenecek.

Üçüncü gün, ilk ziyaret Sarikamis Sehitleri Aniti olacak ve sonra Sarikamis Kayak Merkezi’ne geçilecek. Verilen serbest zamanda dileyenler telesiyej ile 1. zirveye dogru çikarak sicak içecekler esliginde doganin tadini çikarabilecek. Ögle saatlerinde geçilecek Erzurum'da ilk durak meshur Cag Kebabi olacaktir. Ögleden sonra Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami ziyaret edilecek. Seyahat, meshur oltu tasindan yapilma eserlerin satildigi Tas Han ziyaretinin ardindan Istanbul'a dönüs ile sona erecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile