'Sevdamız millet, oyumuz evet'

İzmir'de 24 ilçenin danışma meclisi programını tamamlayan AK Parti il teşkilatı, 12 Eylül 2010'daki halk oylamasında "Evet" demenin sebepleri konusund

İzmir'de 24 ilçenin danışma meclisi programını tamamlayan AK Parti il teşkilatı, 12 Eylül 2010'daki halk oylamasında "Evet" demenin sebepleri konusunda teşkilatları bilgilendirmeye devam ediyor. İzmir milletvekilleri İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi ve İbrahim Hasgür'ün de iştirak ettiği Narlıdere, Güzelbahçe, Torbalı ve Gaziemir ilçe danışma meclislerinde, ana gündem halk oylamasıydı.

Teşkilata seslenen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, demokratik standartlarla ekonomik büyümeyi doğru orantılı hale getirmek için "Evet" diyeceklerini ifade etti. Kabak, "Esnafın, sanatkârın, tüccarın ve sanayicinin, hükümetin ekonomik politikalarında söz sahibi olması için 'Evet' diyoruz. Memurlara toplu sözleşme hakkı, emekli memurlara ise toplu sözleşmeden faydalanma hakkı verilmesi için 'Evet' diyeceğiz. Grev hakkı önündeki engellerin kaldırılması için 'Evet' diyeceğiz. Verilecek her 'Evet' oyu kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimizin dul ve yetimleri ve gazilerimizin her alanda avantajlı olmasına evet demektir." şeklinde konuştu.

Milletvekili Katmerci ise CHP'nin çözüm yerine laf üretme partisi olduğunu söyledi. CHP'lilerin 1950'den bu yana hep laf ürettiğini öne süren Katmerci, "Yarım yamalak bir iki defa koalisyon ortağı oldular. Milletimiz arif, bunları yakından tanıdığı için boylarını hiç büyütmüyor. Bazen de bir tokat vuruyor, barajın altında bırakıyor. Sen birazcık iş yapmış olsan, barajın altında kalmazdın. Zaten iktidara gelemiyorlar, bari icraat üret, proje üret. Önümüzde halk oylaması var. 'Evet' oylarımızla muhalefete dersini vermemiz lazım." dedi.

Önümüzdeki süreçte önceliklerinin referandum olduğunu kaydeden Milletvekili Yemişçi de ardından 2011 genel seçimine hazırlanacaklarını ifade etti. Teşkilatlar olarak önce referandum için çok iyi çalışmaların gerektiğini anlatan Yemişçi, "Sivil anayasa için iki yıl önce muhalefete gitmiştik ama girişimlerimizi çıkmaza soktular. Şimdi ise en acil olanlar için harekete geçtik. Gönül isterdi ki Anayasa maddelerinin tamamında değişikliğe gidilsin. Temennimiz, 26 maddede vatandaşımızın en iyi yaşam koşullarına sahip olmasıdır. Daha iyi demokrasi, daha iyi yaşam standartlarını getirir. Sonuç olarak ekonomik refahımız da bu değişiklikten geçer." diye konuştu.

Değişikliğin hayata geçmesinde AK Parti teşkilatlarına büyük görevler düştüğünü anlatan Milletvekili Hasgür ise şunları kaydetti: "Kapı kapı dolaşarak bu değişikliklere neden ihtiyaç duyduğumuzu anlatmalıyız. Referandumdan olumsuz sonuç alınırsa özgürlükler geriye gidecek, antidemokratik uygulamalar artacak. Büyük Önder Atatürk, 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir.' demiş. İşte bu değişiklikler bunun ispatıdır. Verilen her 'Evet', askeri vesayeti yok edecektir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile