Sevgililer Günü'nde Esine 'Canindan Bir Parça' Verdi

Sevgililer Günü'nde Esine 'Canindan Bir Parça' Verdi

Izmir’de yasayan Tekin Gürbulak, diyaliz hastasi olan 34 yillik esine böbregini vererek yasama tutunmasini sagladi.

Sevgililer Günü için aylar öncesinde baslayan hazirliklar, reklam kampanyalari 14 Subat’ta doruk noktasina ulasti. Sevgililer, asklarini bazen bir gül, özenle hazirlanmis bir yemek, ekonomik gücü yeterse reklam kampanyalarinin heveslendirdigi gibi pirlanta ya da altin hediyelerle göstermeye çalisti. Izmir’de mütevazi bir hayat süren Tekin (57) ve Sakine Gürbulak (55) çifti ise alisilmisin disinda ama duyanlarin kalbine dokunan bir hediye ile sevgilerini kutladi.

Esinin yanindan ayrilmadi

Bornova ilçesinde esi ve 3 çocuguyla mutlu bir yasam süren Sakine Gürbulak’a 2013 yilinda böbrek yetmezligi tanisi konulmasiyla hayati degisti. Hastaligi nedeniyle 6 yil önce de diyalize girmeye baslayan Sakine Gürbulak’in saglik durumu kötülesince nakil için uygun böbrek arayisi basladi.

Yillarca süren tedavi boyunca esinin yanindan bir an olsun ayrilmayan Tekin Gürbulak, “kan uyumu” saglaninca hemen böbregini vermek istedi.

"Sevgisinin lafta kalmadigini kanitladi"

Izmir Sehir Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Adam Uslu baskanligindaki profesyonel ekip tarafindan yapilan operasyonla Tekin Gürbulak’tan alinan böbrek esine nakledildi. Basarili geçen nakil sonrasi hayata yeniden baglanan Sakine Gürbulak 14 Subat tarihinin artik kendisi için daha da özel bir anlami oldugunu söyleyerek, “Esime çok tesekkür ediyorum. Sevginin lafta kalmadigini bana gösterdi. Bana dünyalari verdi. Sevgililer Günü’nde eski günlerime yeniden döndüm. Adeta yeniden dogdum. Esimin hakkini ne yapsam asla ödeyemem” dedi.



"Onun için canimi veririm"

Esi ve 3 çocuguyla yeniden saglikli ve mutlu bir hayat sürmek istedigini ifade eden Tekin Gürbulak ise “O benim vazgeçilmezim. Hayatima deger katti. Onun için canimi bile veririm. Ben yakisini ve olmasi gerekeni yaptim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile