Sevgilisini Öldürüp Cesedini Emniyete Götüren Sanik Ilk Kez Hakim Karsisinda

Sevgilisini Öldürüp Cesedini Emniyete Götüren Sanik Ilk Kez Hakim Karsisinda

Kocaeli’de sevgilisini öldürerek cesedini ticari taksiyle emniyete götüren sanik, ilk kez hakim karsisina çikti. Üzgün oldugunu söyleyen sanik, "Yapmamam gereken bir sey yaptim, bu bir kazadir. Ben Seyhan’i çok seviyordum, olay planli degildi" dedi. Taksi soförü ise "Sanik silahi çikarip kadinin kafasina ates etti. Saniga, ’Agabey belki yasiyordur, kurtaririz. Hastaneye gidelim’ dedim. O ise, ’Hayir ölsün, karakola gidelim’ diyerek hastaneye gitmeme izin vermedi" dedi.



Olay, 28 Ekim 2021 tarihinde Gölcük ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali Akbaba, taksiye binerek sevgilisi Seyhan Gözer’i ise birakmak istedi. Araçta bir süre sohbet eden çift arasinda bir anda tartisma yasandi. Gözer’in araçtan inmek istemesi üzerine tokat atarak onu engelleyen Ali Akbaba, silahi çekerek sevgilisi Seyhan Gözer’i basindan vurdu. Soförü de tehdit ederek emniyete götürmesini isteyen Akbaba, hastaneye gitmesine de engel oldu. Içinde ceset bulunan taksi ile Gölcük ilçe Emniyet Müdürlügü’ne gelen sahis, kiz arkadasini öldürdügünü söyleyerek teslim oldu. Emniyet bahçesindeki taksinin içinde cesedi gören ekipler hemen harekete geçti. Ilk olarak bölgeye saglik ekipleri sevk edildi. Emniyetin bahçesine gelen saglik ekipleri yaptiklari kontrolde Seyhan Gözer’in hayatini kaybettigini tespit etti. Ali Akbaba ise çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Yapmamam gereken bir sey yaptim, bu bir kazadir"

Kocaeli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde sanigin yargilanmasina baslandi. Durusmaya taraf avukatlari, tutuklu sanik Ali Akbaba, taniklar ve Seyhan Gözer’in oglu katildi.

Savunmasi için söz hakki verilen Ali Akbaba, "Böyle bir suçla karsiniza geldigim için üzgünüm. Yapmamam gereken bir sey yaptim, bu bir kazadir. Ben Seyhan’i çok seviyordum, olay planli degildi. Taksiciyi, olay öncesinde ticari taksi olarak sürekli kullandigim için 5-6 aydir tanirim. Seyhan, olay günü sabah 07.15 siralarinda beni 3 kez telefonla aradi. Ben de ona sürpriz yapmak istedigim için telefonu açmadim. Taksiyle evinin önüne gittim ve birlikte taksiye bindik. Takside tartismaya basladik. Bana hakaret etti. Biz tartisinca taksici, ’Ben aile arasina girmek istemiyorum’ diyerek araci durdurdu ve indi. Araçtan biraz uzakta beklemeye basladi.

Taksici indikten sonra bizim tartismamiz alevlendi. 5-10 dakika boyunca tartistik. Sonra olay meydana geldi. Ben kasten ates etmedim. Silahin emniyet mekanizmasi bozuktu. Bir anda elime vurunca silah patladi. Dosyada magdur olarak ismi geçen E.K.’yi tanimiyorum. Kendisini silahla tehdit etmedim. Seyhan vurulduktan sonra ben kendi kafama sikmak istedim. Silah tutukluk yapti. Bu yüzden araçtan inip silahi düzeltmeye çalistim. E.K.’ye silah dogrultmami gerektirecek bir durum yoktu" dedi.



“Kadinin, ’Beni birak, kurtarin beni’ seklinde bagirdigini duydum”

Olayi görerek ayirmaya çalisan ve silahla tehdit edilen E.K., "Olay günü ise gitmek için evden çikmistim. Mahalleye geldigimde taksiyi gördüm. Taksinin arka sol kapisi açikti. Kadinin sol ayagi disaridaydi. Kadinin, ’Beni birak, kurtarin beni’ seklinde bagirdigini duydum. O yüzden oraya gittim. Tartismayi görünce açik olan sürücü camindan içeriye bakarak, ’Ne oluyor burada?’ dedim. Bogustuklarini görünce, erkek sahsi almak için aracin diger tarafina dolasip sag arka kapiyi açmaya çalistim. Bu sirada silah sesini duydum. Kendimi silahtan korumak amaciyla yaklasik 20 metre uzaklasarak siper alacak bir yer aradim. Uzaklasirken arkama baktigimda, silahi bana dogru dogrulttugunu gördüm. Ancak tetige basip basmadigini bilmiyorum. O esnada fark edemedim. Ben saklandiktan sonra soförün, ’Ali agabey kadin öldü. Gidelim’ dedigini duydum. Sanik da, ’Olur’ dedikten sonra ayrildilar" diye konustu.



"Uzaklastirma karari çikardik"

Saniktan sikayetçi olan Seyhan Gözer’in oglu F.T., “Olay öncesinde yasanan bir sürü olay var. Olay öncesinde annem için 4 kere uzaklastirma karari çikardik. Polise 4-5 defa sikayetçi olduk, fakat kimse hiçbir sey yapmadi. Sonucunda bu olay oldu. Ben olayin kazayla oldugunu düsünmüyorum. Bilerek ve isteyerek yapmistir” seklinde konustu.



"Ölsün, karakola gidelim"

Tanik sifatiyla ifade veren taksici Süleyman Y., “Sanigi 5-6 aydir tanirim. Kendisi müsterim olur. Olay olmadan 4 ay kadar önce, benim patronumun diger aracinda sürücü olarak kisa bir süre çalismisti. Beni taksi lazim olunca arardi. Bunun disinda bir samimiyetimiz yoktur. Olay gününe iliskin polise verdigim detayli ifade dogrudur. Olay sabahi 07.15 siralarinda sanik duraga gelerek esinin yanina gidecegini söyledi.

Ben maktulü olay gününden önce hiç görmedim. Adrese giderek evin biraz yukarisinda durduk. Sanik sürpriz yapmak istedigi için evin tam önünde durmami istemedi. Bu sirada maktul Seyhan sanigi aradi. Biraz telefonla konustular. Kadin evden çiktiktan sonra taksiyle yanina gittik. Sanik araçtan indi ve bir süre konustular. Sonra birlikte aracin arka koltuguna bindiler. Hareket ettikten sonra sanik gidecegimiz adresi söylemedi. ’Saga dön, sola dön’ seklinde beni yönlendirerek yolu tarif etmeye basladi.

Sarayli Mahallesine gittik. Maktul Seyhan, ’Sakin dedigi yere gitme. Bu beni öldürecek’ dedi.

Ben bunu duyunca araci durdurdum. Araç durur durmaz, kadin kaçmak için kapiyi açti. Ancak sanik onu tutarak kaçmasini engelledi. Bu sirada araçtaki tartismayi gören birisi yardima geldi. Arkadas benim yanimdaki cama egilerek ’Ne yapiyorsun?’ diye sordu. O esnada sanik silahi çikarip kadinin kafasina ates etti. Silahin ateslenmesinin üzerine ben araçtan indim. Yardima gelen arkadas da uzaklasti. Sanik Ali aracin diger tarafindan inerek silahla ugrasmaya basladi.

Ya bana ya da kendisine ates edecekti. Ben o sirada kadinin nabzini kontrol ettim. Nabzi atmiyordu. Ben araç içerisinde Seyhan’in saniga küfür ettigini duymadim. Saniga, ’Agabey belki yasiyordur, kurtaririz. Hastaneye gidelim’ dedim. O da, ’Hayir ölsün, karakola gidelim’ dedi.

Bunun üzerine birlikte karakola gittik" ifadelerini kullandi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile