SEY Vakfi Depremzede Ögrencilerin Elini Birakmadi

SEY Vakfi Depremzede Ögrencilerin Elini Birakmadi

Semra & Enver Yücel Vakfi’nin (SEY) yardim elini uzatip egitimlerini üstlendigi depremzede ögrenciler, yeni egitim ve ögretim yilina basladi. Ögrencilerle birebir ilgilenen SEY Vakfi’nin destegi lise hayati sonuna kadar sürecek.

Türkiye’yi derin bir üzüntüye bogan Kahramanmaras merkezli 6 Subat 2023 depremleri ile 30 Ekim 2020’de yasanan Izmir depreminin ardindan depremzede ailelerin çocuklarinin egitimlerini sürdürmeleri için harekete geçen Semra & Enver Yücel Vakfi, ögrencilere destegini sürdürüyor. Bu kapsamda SEY Vakfi, anne, baba veya kardeslerinden birini kaybetmis olan depremzede çocuklara yüzde 100 egitim bursu saglayarak ögrencilerin elini birakmadi. Depremlerden sonra Semra & Enver Yücel Vakfi’nin hiçbir sinava tabi tutmadan lise hayatlarinin sonuna kadar egitimlerini üstlendigi ögrenciler, özel okullarda egitim-ögretim dönemine basladi.

Depremzede ögrencilere saglanan egitim bursunun yaninda SEY Vakfi, velilere yönelik düzenledigi seminerlerle de hem sosyal hem psikolojik destek verdi.

“Sözümüzü tutuyoruz, yanlarindayiz”

SEY Vakfi Baskan Vekili Begüm Yücel, “6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli gerçeklesen ve 11 ili etkileyen iki büyük depremden sonra birbirimize destek olmamiz gerektigini söylemistik; sözümüzü tutuyoruz” dedi.

Daha önce Izmir depreminden etkilenen ögrencilere de egitim bursu verdiklerini hatirlatan Yücel, “Bir egitim vakfi olarak bize basvuran ve kriterlere uyan depremzede çocuklarin egitimlerini üstlendik. Sinava tabi tutmadik. Lise hayatlarinin sonuna kadar da yanlarinda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile