Seydişehir'de 12 Eylül Mağdurlarından Suç Duyurusu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan 9 kişi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde çektikleri işkenceler ve bu dönemde ailelerinin zarar gördüğünü belirterek, Kenan Evren ve arkadaşları hakkında suç duyurusunda bulundu

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan 9 kişi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde çektikleri işkenceler ve bu dönemde ailelerinin zarar gördüğünü belirterek, Kenan Evren ve arkadaşları hakkında suç duyurusunda bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Ali Erkoç, Kerim Küçük, Mustafa Vural, Said Dizman, Fadi Erol, Hasan Gökçe, Abdulkadir Güler, Mahmut Yayla ve Şakir Küçük adliye önünde yaptıkları açıklamada, "Biz o günün psikolojisini daha hala yaşıyoruz. O zamanlar bizi yine bulacaklar korkusuyla merdiven altında yattığımız oluyordu. Sırf benim yüzümden oğlum askeri liseye ve polisliğe giremedi. Biz de bize yapılan bu haksızlığın hesabını sormak için buraya geldik. Türk adaletine güveniyoruz" şeklinde konuştular.
Said Dizman sırf bu yüzden öğretmenlikten atıldığını belirtirken, Mustafa Vural 16 yaşında hapishaneye düştüğünü anlatarak, "O günlerin kalıntılarını daha hala yaşıyorum. Çocuklarım benim yüzümden devlet işine giremiyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile