Seydişehir’in Tek Kadayıfcısı Yıllara Meydan Okuyor

Seydişehir’in Tek Kadayıfcısı Yıllara Meydan Okuyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde 60 yıldır hizmet veren tek kadayıf imalathanesi yıllara meydan okuyor.

1950 yıllarda kendi imkanları ile kurduğu, önceleri meşe odunu daha sonra gaz ocağı ve son olarak LPG’li ocakta devam eden kadayıf imalatı üç el değiştirmesine rağmen ilçenin tek kadayıfçısı olarak hizmete devam ediyor.

Babası Salih Çevik’ten 1970 yıllarda mesleği öğrenerek devralan Ramazan Çevik (49), 22 yıl kadayıf üretimine devam ettikten sonra işyerini Hasan Zincirlitaş’a (58) devretti. 14 yılın sonunda ise imalathane Zafer Karagöz’e (28) devredildi. Karagöz, ilçenin tek kadayıf imalatcısı olarak bu işi devam ettirmenin mutluluğunu taşıyor.

Un ve sütten yapılan, hafif olduğu için Ramazan ayının vazgeçilmezi haline gelen kadayıf tatlısının ustalarından Hasan Zincirlitaş, “Salih amcanın ardından ilçede yıllarca bu mesleği birbirimize öğreterek kadayıfçılığın bu güne kadar devam etmesini sağladık. İsteğimiz bizden sonrada kadayıf imalatının devam etmesidir. Eğer bu düzen bozulursa Seydişehir’de kadayıf yapacak başka usta yok. Salih amcanın uzun yıllar önce almış olduğu bu kadayıf tepsisi ümit ediyoruz ki, daha uzun yıllar ilçede kullanılacak” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile