Seyfe Kuş Cennetinde Su Seviyesi Artmıyor

Seyfe Kuş Cennetinde Su Seviyesi Artmıyor

Kırşehir’in Mucur ilçesinde 10 bin 700 hektar alana sahip Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde su seviyesinin artmasına son aylardaki yağışların da fayda etmediği Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, tarafından söylendi.


Yağmurun gölün kurumasını geciktireceğini anlatan Çetiner, "Fakat tekrar güneş açtığı zaman zeminde yağmurla biriken su buharlaşıyor. Bu nedenle yağmurun Seyfe'ye ilaç olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca gölden sürekli içme amaçlı su çekiliyor. Bu da göldeki su seviyesinin düşmesine neden oluyor.

Göl havzası yüzey suyuyla desteklenmediği için buradaki rezerv gün geçtikçe azalmaya devam ediyor. Çünkü gölümüzün tabanı çorak olduğu için tabandan su alıp veremiyor. Sadece yüzey sularıyla besleniyor. Göle Seyfe pınarından su girişi bitti denecek kadar az. Horla pınarından yine aynı şekilde az miktarda su giriyor. Geniş alan olduğu için buharlaşma nedeniyle su seviyesi çok çabuk düşüyor" dedi.

Dolu olduğu dönemlerde 187 kuş türüne ev sahipliği yapan gölde, su seviyesi az olmasına rağmen flamingo, turna, angut, ördek ve diğer bazı kuş türleri gözlemleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile