Seyhan Belediyesi'nden Üniversiteyi Kazanan Ögrencilere Destek

Seyhan Belediyesi'nden Üniversiteyi Kazanan Ögrencilere Destek

Adana’nin Seyhan Ilçe Belediyesi önceki yillarda oldugu gibi bu yil da ögrencilere ve ailelerine nefes aldiracak desteklerini sürdürüyor.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in teklifiyle belediye meclis gündemine gelen ve oybirligi ile kabul edilen madde istikametinde açikögretim fakülteleri hariç devlet üniversiteleri ile vakif üniversitelerinin 4 yillik bölümlerini tam burslu kazanan, maddi durumu yetersiz Seyhanli ögrencilere ödüllendirme maksatli, karsiliksiz olarak toplamda 4 bin TL tutarinda egitim yardimi yapilacak. 4 yillik bölümleri kazanan sehit ve gazi çocuklari ise gelir kriterine bakilmaksizin egitim yardimindan yararlanacak.

Basvurular 18 - 31 Ekim tarihleri arasinda www.seyhan.bel.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapilacak.

Üniversite ögrencilerine iki ögün ücretsiz yemek

Iki yil önce baslatilan üniversite ögrencilerine ücretsiz aksam yemegi ikrami uygulamasi bu yil genisletilerek sürdürülecek. Adana’daki üniversitelerde ögrenim gören ögrenciler Kampüs Kafe’de ögle ve aksam yemegi, çay ve kahve ikramindan, derslerine çalisabilecekleri, ücretsiz internet hizmetinin de sunuldugu nezih bir ortamdan yararlanabilecekler.

Ögrencilere kirtasiye kart destegi

Ihtiyaç sahibi ilkögretim ögrencilerinin ailelerinin kirtasiye masraflarina destek olabilmek amaciyla Kirtasiye Kart hizmeti bu yil da devam ediyor. Içerisinde 500 TL olan “Kirtasiye Kart” ile ihtiyaç sahibi ögrenciler kirtasiye ihtiyaçlarini ücretsiz olarak karsilayabiliyor.

Ögrencilere bilgi evlerinden destek

Ayrica Seyhan’in farkli mahallelerinde hizmet veren 15 Bilgi Evi’ne devam eden ögrenciler uzman egitmenlerin gözetiminde derslerine çalisip, sinavlara hazirlaniyor. Ögrenciler kaynak kitaplardan, kütüphaneden ücretsiz ve sinirsiz internet olanagindan bir ögün sicak yemek, atistirmalik ve içecek hizmetinden de yararlaniyor.

SEYTIM’de teknolojik üretim destegi

Gençlerin teknolojik becerilerini üretime dönüstürebilmek amaciyla Akay tarafindan hizmete açilan Seyhan Teknoloji ve Inovasyon Merkezi’ne (SEYTIM) devam eden ögrenciler, burada verilen egitimlere ücretsiz olarak katilip, fikirlerini üretime dönüstürme olanagi buluyor. SEYTIM’de düzenlenen dijital etkinliklerden yararlanan ögrencilere de yine ücretsiz sicak yemek ve içecek ikramlari yapiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile