Seyhan Nehri'ndeki Kirlilik Is Makineleri Ile Temizleniyor

DSI 6. Bölge Müdürlügü, Seyhan Nehri’ndeki kirlilik haberlerinin ardindan 3 adet is makinesi ile temizlik çalismalarina baslanildigini açikladi.

DSI 6. Bölge Müdürlügü’nden yapilan yazili basin açiklamasinda, ulusal medya kanallarinda yer alan “Seyhan Nehir Yataginin Adana Sehir Merkezi Kesimlerindeki asiri kirlilik” konusundaki iddialarin incelendigi belirtilerek, su ifadelere yer verildi:

“Ulastirma ve Altyapi Bakanligi uhdesinde devam eden “İçel-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartli Demiryolu Hatti” isi kapsaminda nehir yataginda köprü çalismalari yapilmasi sebebiyle, yaklasik dört aydir nehir yatagina sadece can suyu birakilmaktadir. Nehir yataginin çok genis olmasi nedeniyle can suyu amaciyla birakilan su yatagin tamamini temizleyememektedir. Hizli tren köprü çalismalari sebebiyle, nehir yataginin haberlere konu kisimlari, tamamen suyla doldurulamamis ve bu süreçte can suyu ile beslenen bitkiler fazlaca geliserek görüntü kirliligi olusturmustur. Nehrin, yaklasik 5 hmetreküp depolama hacmi bulunan, bahse konu Seyhan Regülatörü ile Seyhan II HES Regülatörü arasindaki kisminin suyla doldurulmasi halinde 176 000 ha alana verilmesi gereken, 1 günlük su israf edilerek denize birakilmis olacaktir. Kirlilik ile alakali olarak da mezkûr bölgede imkanlar dahilinde 3 adet is makinesi marifetiyle makinali temizlik çalismalarina baslanmis olup, en kisa sürede kirliligi olusturan etkenler ortadan kaldirilacaktir. Netice olarak; nehir yataginin suyla doldurularak, görüntü kirliliginin ortadan kaldirilmasi; tarim arazilerine verilecek suyun israf edilmesine sebep olacagindan ve de tren yolu köprüsü çalismalarini sekteye ugratacagindan mümkün olmamakla birlikte mezkur bölgede idaremiz imkanlari dahilinde 3 adet is makinesi marifetiyle makineli temizlik çalismalarina baslanmistir. En kisa sürede kirliligi olusturan etkenler ortadan kaldirilacaktir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile