Seyhan ve Sarıçam Spor Salonları Bitme Aşamasında

Seyhan ve Sarıçam Spor Salonları Bitme Aşamasında

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan ve Sarıçam ilçelerinde yaptırdığı spor salonlarının yüzde 95’i tamamlandı.

Şu an 13 bin gence spor yaptırdıklarını söyleyen Başkan Vekili Aldırmaz, “Hedefimiz tüm gençlerimize spor yaptırmaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin “Her İlçeye Spor Salonu” sloganıyla başlattığı çalışmalar ilk meyvelerini Seyhan ve Sarıçam’da veriyor. 500 seyirci kapasiteli salonlar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün “Tip Projesi”ne göre yapılıyor. Salonların çatısı prakant ve çelik konstrüksiyon, zemini ise 20x40 boyutunda poliüretan kaplamadan oluşuyor. Salonlarda soyunma odaları, duş, wc, hakem odaları ve çok amaçlı toplantı salonu gibi tüm donanımlar bulunuyor.

Spor salonlarında; tüm salon sporları yapılabileceği gibi salonun ölçüleri resmi maçlara ve antrenmanlara da uygun. Ayrıca, yöre halkının kullanımına açık olacak salonda halk oyunları gösterileri, spor oyunları, konser, tiyatro, toplantı gibi halka açık etkinlikler yapılabilecek.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, amaçlarının Adana’yı salon sporlarında söz sahibi bir kent yapmak olduğunu belirterek, asıl hedefin başta bütün gençler olmak üzere Adanalıların spor yapmasına imkan tanımak olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak spora büyük destek verdiklerini ve 13 bin gence spor yaptırdıklarını anlatan Aldırmaz, “Adana’da 500 bin öğrenci bulunuyor. Bu gençlerin spor yapması, kültürel ve sosyal etkinliklere katılması gerekiyor. Biz de buradan hareketle göreve geldikten hemen sonra ‘Her ilçeye spor salonu’ anlayışı içinde çalışmalarımıza başladık. Seyhan Güney Yıldızı ve Sarıçam ilçelerimizdeki spor salonlarımız tamamlanma aşamasında. En kısa sürede hizmete açmayı planlıyoruz. Diğer ilçelere de yapmayı planladığımız spor salonlarının inşaatlarına önümüzdeki aylarda başlayacağız” şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile