Seyit Tümtürk, Dogu Perinçek'e Hakaretten 3 Bin 270 Lira Adli Para Cezasina Çarptirildi

Saraçhane Parki'nda yaptigi basin açiklamasi sirasinda Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek'e hakaret ettigi iddiasiyla hakkinda dava açilan Dogu Türkistan Milli Meclisi Baskani Seyit Tümtürk'ün yargilandigi dava, karara baglandi.

Istanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesindeki durusmada, tutuksuz sanik Seyit Tümtürk ile sikayetçi Dogu Perinçek'i avukatlari temsil etti.

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanik Tümtürk'ün "sesli, yazili veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan 3 ay 20 günden 3 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Mütalaaya karsi beyani sorulan Dogu Perinçek'in avukati, sikayetlerinin devam ettigini belirtti.

Seyit Tümtürk'ün avukati ise müvekkilinin siyasi bir kisi oldugunu, siyasiler arasinda zaman zaman agir elestiri ya da kaba söz olarak nitelendirilebilecek ifadelere rastlandigini savunarak, beraat talebinde bulundu.

Davayi karara baglayan mahkeme, sanik Tümtürk'ü "alenen hakaret" suçundan önce 131 gün adli para cezasina çarptirdi. Sanigin durusmalardaki tutum ve davranislarini dikkate alan mahkeme, cezayi 109 güne düsürerek, Tümtürk'ü 3 bin 270 lira adli para cezasina mahkum etti.

Mahkeme, bu cezanin da 10 esit taksitle ödenmesine ve sanik hakkindaki hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verdi.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, sanik Seyit Tümtürk'ün 2 Aralik 2018'de Saraçhane parkinda düzenledigi basin açiklamasi sirasinda, bir kanala verdigi röportajdaki ifadeleri yer almisti.

Iddianamede, Tümtürk'ün "sesli, yazili veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret" suçundan 3 ay 15 günden 2 yil 4 aya kadar hapsi talep edilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile