Seyyah Kömürcü

Seyyah Kömürcü

Kütahyalı çiftçi, Türkiye’yi gezerek mangal kömürü üretimi yapıyor.


Ailesi Kütahya’da olan ancak mangal kömürü üretmek için Türkiye’nin farklı coğrafyalarını gezen Fehmi Altınkaya, Samsun’un Ladik ilçesinde meşe ve kayın ağaçlarından mangal kömürü imalatı yapıyor. Bu sene Bartın’dan Samsun’a geldiklerini söyleyen Fehmi Altınkaya, şu ana kadar 100 ton mangal kömürü imalatı yaptıklarını söyledi.

Altınkaya, “Biz değişik yerlerde bu üretimi yapıyoruz. Bartın’dan bu sene ilk defa Samsun’a geldik. 100 ton kömür yaptık. Aşırı talep geldi. Kış ayı geldiği için biraz zorlanıyoruz. Yine de bırakmayacağız, yapmaya devam edeceğiz. Kömür çıktığı zaman hemen bitiyor. Ladik halkından memnunuz. Meşe ağacı kullanıyoruz ama bu sefer kayın ağacıyla beraber karışık geldi. Yine de güzel oldu. Gönderdiğimiz yerler memnun oldu” dedi.

Mangal kömürü imalatını 15 yıldır yaptığını söyleyen Fehmi Altınkaya, “15 yıldır bu işi yapıyorum. Mangal kömürü üretiyoruz. İthal mangal kömürü iyi değil. Birçok döner ustası daha ucuz diye ithal kömür kullanıyor. Ateşte yanan ve bu tarz yapılan kömür daha makbuldür. Biz 10 kişiyiz ve bölüm bölüm buraya gidip geliyoruz. Ben Kütahya’dan geldim, çiftçilik de yapıyorum. Samsun’a geleli bir ay dolu. Biz memnunuz buradan biz nerede iş olursa oraya gidiyoruz. Buradan sonra Çorum’un Kargı ilçesine gececeğiz. Burada şu anda 400 ton odun var. 300 tonu işleniyor. Ocaklar hazır. Bu ayın sonuna kadar buraya bitireceğiz. Bir ocakta 80 ton odun var. Bir ocağın yanıp bitmesi 15 gün sürüyor. Ocak ne kadar yavaş yanarsa kömür o kadar kaliteli oluyor” diye konuştu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile