Sezer Açiklamasi'6. Dönem Toplu Sözlesme Bugüne Kadar Yapilmis Olan En Iyi Sözlesme'

Sezer Açiklamasi'6. Dönem Toplu Sözlesme Bugüne Kadar Yapilmis Olan En Iyi Sözlesme'

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Adana Il Baskani Mehmet Sezer, 6. Dönem Toplu Sözlesme’nin bugüne kadar yapilmis olan en iyi sözlesme oldugunun altini çizerek, “Ilk defa toplu sözlesme primi tamamen sendikali üyelere yansiyacak” dedi.

Memur-Sen ile hükümet arasinda yürütülen 6. Dönem Toplu Sözlesme görüsmelerinin anlasma ile sonuçlanmasinin ardindan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Adana Il Baskani Mehmet Sezer konuyla ilgili basin açiklamasinda bulundu.

“ Ilk defa toplu sözlesme primi tamamen sendikali üyelere yansiyacak”

Mehmet Sezer, bugünde dek 6 defa toplu sözlesme imzaladiklarini söyleyerek, “6. Dönem Toplu Sözlesme bugüne kadarki yapilmis olan en iyi sözlesme diyebilirim. Bu konuda iddialiyim. Bunun da belgesiyle konusuyorum bugün Resmi Gazete’de yayinlanan mutabakat metnine göre konusuyorum. Burada 2022 ve 2023 yili için toplamda yüzde 26 yüzdelik zam olacak. Bundan hem 4 milyona yakin memur hem de 2 milyona yakin emekli memur istifade etmis olacak. Bunun yaninda ilk defa toplu sözlesme primi tamamen sendikali üyelere yansiyacak bir alan açilmis oldu. Bizim taleplerimiz arasinda seyyanen zam talebimizde vardi. Bizzat çalisma bakani tarafindan seyyanen zam olarak 135 TL’lik primin 400 TL’ye çikarilmis olmasinin seyyanen zam olarak degerlendirilmesi gerektigini o da vurgulamistir. Örnegin 1 Ocak 2022’den itibaren sendikali olan memur daha farkli daha fazla ücret alacaklar. 3 ayda bir 400 TL aldiginda aylik oldugunda 100 küsur TL’ye tekabül ediyor. Aldigi takdirde diger sendikali olmayan memurdan daha fazla ücret alacak” diye konustu.



“Ana sinifi ve sinif ögretmenlerine her ay ekstra kazanim”

Ana sinifi ve sinif ögretmenlerinin de yararina bir kazanim oldugunu vurgulayan Sezer, "Anasinifi ögretmenlerine tarihinde ilk defa okutmus oldugu sinif hangi sinifta görevliyse o sinif için haftada 2 saat, ayda 8 saat bu da rakam olarak 170 TL civarinda, her ay ekstra bir kazanim elde etmis olacak. Bu genel kazanimlarindan sendikali oldugundan hariç arti olanlari söylüyorum. Sinif ögretmenlerinin de haftada 2 saat, ayda 8 saat ortalama 170 TL olarak daha fazla ücret alma imkani olacak. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle de baslayacak” diye konustu.

Baskan Sezer, sözlesmeli personellerin isten çikarilmasina da deginerek, “En fazla sözlesmeli personel çikaran belediye Adana Büyüksehir Belediyesi’ydi. O personelin hakkini üyelerimiz olmamasina ragmen Istasyon Meydaninda savunmustuk. Bugün yayinlanmis olan Resmi Gazete’de sözlesmeliler ile ilgili de çalismalar yapilacak. Bu arkadaslarimizin da kadroya geçmesiyle ilgili yaklasik 400 bin kisiyi kapsiyor. Onlarla ilgili de önemli güzel bir madde var” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile