Sezonun En Erken Açan Denizli Kayak Merkezi Yerli Ve Yabanci Turistlerin Akinina Ugradi

Sezonun En Erken Açan Denizli Kayak Merkezi Yerli Ve Yabanci Turistlerin Akinina Ugradi

Türkiye’de Ege’nin en büyük kayak merkezi olarak faaliyet gösteren Denizli Kayak Merkezi, sezona erken baslamasiyla birlikte simdiye kadar 100 bini askin yerli ve yabanci turisti agirladi.



Denizli’nin Tavas ilçesine bagli Nikfer Mahallesi’nde bulunan Kayak Merkezi 8 parkur, 2700 kisi/saat kapasiteyle çalisan 2 telesiyej ve 1 teleski ile yüzbinlerce kayak severe hizmet vermeyi sürdürüyor. 15 Ocak 2023 tarihinde kapilarini kayak severlere açan kayak merkezi, 2 bin 420 metre rakimli alanda beyaz örtüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor. Türkiye’nin en önemli kis turizmi merkezinden biri olan Denizli Kayak Merkezi, sezon açildigindan bu yana 100 bini askin yerli ve yabanci turisti agirliyor. Dünyaca ünlü Pamukkale travertenlerinden sonra en çok turistlerin gözdesi olan kayak merkezine geçen yil 250 bine yakin ziyaretçi ugrarken, bu yil ise 350 bin civarinda kayak sever gelmesi bekleniliyor.

“Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden de merkezimize kayak severler çok geliyor”

Son zamanlar yerli ve yabanci turistlerin daha çok ilgilisini çeken kayak merkezlerinden biri olan Denizli’de ziyaretçi sayinin her geçen gün artigini söyleyen Denizli Kayak Merkezi Genel Müdürü Ömer Tekke, “Ocak ayinin basindan beri yaklasik 100 bin yerli ve yabanci ziyaretçimiz oldu. Sezon yeni basladi diyebiliriz. Çünkü kar seviyesi biraz düsüktü ama genel olarak baktigimizda sezon basi hep açiktik. Karin buraya iyice yagdigini duyanlar merkezimize akin etmeye basladi.

Bu ziyaretçi sayimiz ise her geçen gün artiyor. Özelikle kayak merkezine Mugla, Antalya, Izmir’in yani sira Istanbul gibi illerden çok da sayida ziyaretçimiz geliyor. Tabi Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden de kayak severler çok geliyor. Su anda yeni kar yagisla birlikte buranin açildigini tamamen duyanlar, geçen yila oranla ikiye katladi diyebilirim. Özelikle yurtdisindan gelen turistlerin sayisindaki artisi görebiliyoruz” dedi.



“Bugün doyasiya eglenerek güzel bir vakit yasayacagiz”

Esiyle birlikte Aydin’dan karin tadini doyasiya yasamak için Denizli Kayak Merkezi’ne gelen Mahir Can Agir, “Aydin’in Söke ilçesinden buraya geldik ve iki gündür buradayiz. Hava biraz isimizi zorlastirdi ama bugün güzel görünüyor. Umarim bugün güzel bir gün geçiririz. Yeni geldigimiz için etrafa çok hakim degiliz. Insallah bugün doyasiya eglenerek güzel bir vakit yasayacagiz” diye konustu.



Izmir’den düzenlen turla birlikte toplam 35 kisiyle kayak merkezine geldiklerini belirten Filiz Çetin Karakas, her sezon en çok ugradiklari noktalardan birinin Denizli Kayak Merkezi oldugunu dile getirdi. Karakas ilerleyen zamanlarda daha çok gelmeyi hedefledigini anlatarak, “Biz Izmir’den kalabalik bir sekilde kayak merkezine geldik. Burasi çok güzel bir yer ve her yil defalarca kez geliyoruz. Burada her türlü imkan bulunuyor ve her seyi de çok güzel. Bir kayak severin günü birlik vakit geçirecegini en güzel yerlerden biri diyebilirim. Su anda 35 kisi buraya geldik ve herkes çok güzel bir sekilde egleniyor. Biz kis bitmeden 2-3 defa daha gelmeyi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile