Sezonun Ilk Örtü Alti Kayisi Hasadi Yapildi

Sezonun Ilk Örtü Alti Kayisi Hasadi Yapildi

Türkiye’nin turfanda üretim merkezlerinden İçel’de sezonun ilk örtü alti kayisi hasadi yapildi. Sezonun ilk hasadi olmasi dolayisiyla çiftçiye destek maksatli ürünün kilogrami 300 liradan alindi.

Türkiye’nin yas sebze ve meyve üretim merkezlerinden İçel’de birçok ürün de turfanda örtü altinda yapiliyor. Özellikle örtü altinda Erdemli ve Silifke ilçelerinde erikten, kayisiya kadar bir çok meyve de yetistiriliyor. Bu senenin ilk örtü alti turfanda kayisilari olgunlasti. Bu yil yüksek kalitesiyle kayisi hem yurt içinden hem de yurt disindan büyük talep görerek, siparisler alindi. Toplanan ilk kayisilar yurt içinde büyüksehirlere, yurt disinda ise Ortadogu agirlikli olmak üzere Arap ülkelerine gönderilecegi ifade edildi.

Ilk hasat için gelen tüccarlardan Mustafa Güven, "İçel Erdemli Kocahasanli mevkiinde sezonun ilk sari kayisi hasadini gerçeklestirmis durumdayiz. Üreticimize kilogramini 300 TL yazdik. Istanbul, Ankara, Izmir ve dis pazar Dubai, Katar gibi yerlere ürünümüzü pazarlayacagiz. Bu 300 TL üreticimize katki olsun diye o sekilde açilisi yaptik" dedi.



Daha ürün toplanmadan büyük ragbet gördü

Turfanda ürünün yogun talep gördügünü ifade eden Güven, "Ürünümüz suanda ilk turfanda ürün oldugu için her taraftan ragbet görüyor. Istanbul’dan Ankara’dan arkadaslarimiz telefon açiyor. Bu ürünlerimize ayrica Ortadogu’dan çok güzel talep geliyor. Dubai, Katar, Suudi Arabistan ve Ürdün’den güzel talep var. Ülkemize katma deger açisindan gönderiyoruz, ülkemize döviz olarak geri dönüyor. Örtü alti ürünü yani sera olarak geçiyor, suan hemen hemen İçel’de ilk ürünü hasat ediyoruz" diye konustu.



"Turfanda üreticiye büyük bir ekonomik katki"

Tüccar ve ayni zamanda üretici Ayhan Eski ise "Turfanda olarak dut ile basladik Ocak ayinda Allah’in izniyle, arkasindan çilegimizi çikardik, arkasindan erigimizi çikardik, bunlarin yaninda kayisimizi da yetistirdik. Turfanda Erdemli ve Silifke’ye büyük ekonomik katkida bulunmaktadir. Tüccarlarimiz da buraya yönelmektedir. Bu da bizim için bir sans, erken çikmasi" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile