SGB Yönetimini Agirlayan Büyüksehir Belediye Baskani Alemdar Açiklamasi 'Sakarya'nin Ilk Sorunu Depremdir'

SGB Yönetimini Agirlayan Büyüksehir Belediye Baskani Alemdar Açiklamasi 'Sakarya'nin Ilk Sorunu Depremdir'

Sakarya Gazeteciler Birligi (SGB) Baskani N. Müjdat Çetin, Onursal Baskan Zeki Aydintepe ve yönetim kurulu üyeleri Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar’a hayirli olsun ziyaretinde bulundu. Alemdar ziyarette, “Sakarya’nin ilk sorunu depremdir” dedi.

SGB yönetimine ziyareti için tesekkür eden Baskan Alemdar, sehirdeki çalismalar hakkinda bilgilendirme yapti. Baskan Alemdar, “Deprem, dönüsüm ve dirençli sehirler slogani bir seçim slogani degil. Birincisi insani bir yön, ikincisi bulunmus oldugum bir görevin sorumlulugu, üçüncüsü herkesin gelecegi. Onun için benim senin degil, su sehirde bütün kesimin en az benim kadar mesuliyeti var. Müteahhit ve belediye deprem konusunda suçlanacak en son kisimdir. Ilk suçlanacak, yer bilimciler jeoloji mühendisleridir. Plancilardir” dedi.

Bir deprem oldugunda yer bilimcilerin çikip hepsinin konustugunu ve fikir beyan ettigini ifade eden Alemdar, “Hepsi konusuyor. Müteahhit konusmuyor, belediye baskani konusmuyor. Ben rastgele bina yapilan yeri imara açtim demiyorum ki. Zemin etütcü, yer bilimci bana buradaki bütün gerçekleri söylemis olsa, niye bunu yapayim buraya?.. Deprem hafife alinacak bir sey degil. Depreme hazirlik ben zarar ediyorum, benim kaybim var denilip yapilacak bir sey degil. Eger dönüsüm rantsa siz alin ranti. Sehirde binalarin çogu yamuk. Biz simdi burayi komple kaldirip tasima islemini de geçtik, bunu artik yapamayiz. Bu saatten sonra yapmamiz gereken, alüviyon topraklara, yumusak zeminlere, riskli bölgelere degil, saglam zeminlere yapilar yapmaliyiz” diye konustu.



“Deprem gerçegini hafife almak bu sehre ihanettir”

Baskan Alemdar, “Yer bilimci, sehir plancisi, mimar, mühendis, yapi denetim, belediye, müteahhit, el ele verecek ve sehirde herkes el birligi ile dönüsümü yapacak. Yoksa ben kahraman degilim. Tek basima ne bütçem var, ne de o kadar gücüm var. El birligi ile ada olur, mahalle olur, bölge olur, uygun bir zamanda kentsel dönüsüme girilebilir. Tek tek bu is çözülemez, kimse birbirini kandirmasin. Ben olaya çok yönlü bakiyorum. Her taraftan bakiyorum. Her taraftan bakan birisi tek basina karar veremez. Siz de elinizi degil, gövdenizi tasin altina koyacaksiniz. Gittigim her yerde söylüyorum, Her ziyarette ifade ediyorum. Bu sehirde depremi fantezi olarak konusmak ihanettir, bu kadar net. Bu sehirde deprem gerçegini hafife almak bu sehre ihanettir. Bu insanliga ihanettir. Deprem için tarih verilmiyor ama tarih geldi. Ne zaman ne olacagi belli olmaz. Her seyden daha önemli olan Sakarya’nin deprem gerçegi oldugudur. Yarinlara gelecege güvenle bakmak için de önceligimiz depreme hazirlik olmali. Önce sag kalalim sonrasinda diger hizmetlerimizi de yerine getiririz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile