SGK Malatya İl Müdürü Yılmaz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

SGK Malatya İl Müdürü Yılmaz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kayıt dışıyla mücadeleye yoğun mesai harcayacaklarını söyledi.

Dede Korkut Parkı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz, çalışmalar ve yapılan faaliyetler hakkında detaylı bilgiler aktardı. Yılmaz, sağlığa erişimin hızlandığı ve vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunulduğunu kaydederek, “Sağlığa erişim hızlı bir hale geldi. Ama bunun yanında da vatandaşlarımızın, sigortalılarımızın aldığı sağlık hizmetlerine duyarlı olmaları çok önemli. Çünkü geldiğimiz noktada sağlığa 16 milyar TL harcıyoruz. Bu noktada duyarlılık istiyoruz” diye konuştu.

Özellikle çocuklardan başlayarak sosyal güvenlik bilincini oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Sosyal Güvenlik Haftası’nda daha çok çocuklarımıza erişmek istedik ve bu yönde çalışmalar yaptık. Sosyal güvenliği daha küçük yaşta çocuklarımıza anlatmaya çalıştık. Bununla ilgili çizgi romanlar yaptık. Sosyal güvenlik bilincini geliştirmek amacıyla çocuklarımıza görsel hafıza oluşturmayı planladık. Bu noktada çizgi romanlar bastırdık. Okullarımızda çocuklarımıza bu çizgi romanları dağıttık. Çizgi romanlardaki Kahramanlar, çocuklara sosyal güvenlik ile ilgili bütün konuları anlatıyor. Sosyal güvenlik Türkiye’yi kapsayan bir şemsiyedir. Bizde bu fikirden yola çıkarak, çocuklarımıza bizim kurum renklerimiz olan şemsiyeler dağıttık. Sosyal güvenlik şapkaları yaptırdık. Balonlar yaptırdık ve bunları çocuklarımıza dağıttık. Sosyal güvenlik bilincini çocuklardan başlayarak, topluma yaymayı amaçladık. Çocuklarımıza, anne ve babalarının çalıştıkları yerlerde sigortalı olup olmadıklarını da sormalarını istedik. Çocuklarımızın kafasında SGK logosunun kalması yönünde çalışmalar yaptık. SGK yapılanan bir kurum. Bu çerçevede yeni hizmet binaları yapmaya çalışıyoruz. Malatya’da İş-Kur İl Müdürlüğü yanında bulunan arsayı devraldık. Oraya Malatya’da çok gözde ve güzide bir hizmet binası yapmak için uğraşıyoruz. Bunun yanında bizim 4 tane ilçemizde hizmet binamız var. Ama bunlar bize ait değil. Doğanşehir, Darende, Hekimhan ve Yeşilyurt İlçelerinde kendi hizmet binamızı yapmayı hedefliyoruz. Arsa bularak, güzel hizmet binaları yapmak için çalışacağız” dedi

Sigortalılara çeşitli uyarılarda bulunan Yılmaz, “Eski Bağ-Kur'lular yeni 4B’liler oldu. Bunlar otomatik icra yöntemiyle artık direk icra yoluna gidiliyor. 4B sigortalılarımızın ve diğer sigortalılarımızın bir sürprizle karşılaşmaması için bu konuda hassas olmalarını istiyoruz. Primlerini düzenli olarak ödemelerini, işlemlerini düzenli olarak yapmalarını arzu ediyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız başlamış durumda” dedi.

Yılmaz, kayıt dışıyla ilgili yoğun bir mücadele verdiklerini kaydederek, “Önümüzdeki dönem artık kayıt dışıyla mücadele dönemi. Kayıt dışıyla mücadeleyle iki şekilde yapılacak; birincisi bildirim yapılmadan çalışan sigortalılarla ilgili ikincisi de bildirimi yapıldığı halde asgari ücret üzerinden bildirim yapılan sigortalılarla ilgili çalışmalarımız olacak. Çalışanların bilgilerini alacağız ve sigortalı olmadığını tespit ettiğimiz kişilerin sigorta tescilini sağlıyoruz. Çapraz kontrollerimiz var. Bir kişi Bakanlığa ya da genel müdürlüğe gittiğinde onlardan bize bilgi geliyor ve çapraz denetimler başlıyor. İkincisi de asgari bildirim özelliği. Önümüzdeki dönemlerde meslek kodu uygulaması yapılacak. Bir iş yerinde bir mühendisle, bir genel müdürle, bir çalışan hizmetli personel aynı maaşı alamayacak hale getirilmesi uygulaması. Bakıyorsunuz bir hastanede bir profesörle, bir tane hizmetli aynı maaşı alıyor. Bu hayatın genel akışına ters bir durum. Bunları meslek kodları oluşturulacak. Ve bunların aynı ücret üzerinden bildirilmesi engellenecek. Bu şekilde kayıt dışıyla mücadele edilirken, sahte sigortalılarla ilgili de mücadelemiz olacak. Şuanda yoğun olarak bunlara bakıyoruz. Önümüzdeki dönemde daha da bu konuya yoğunlaşacağız” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile