Alan, SGK toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısında, vatandaşa hızlı ve kaliteli hizmet sunan saygın bir kurum olduklarını belirtti.
Tekirdağ'da, sigortalı sayısının arttırılması, kayıt dışı istihdamın azaltılması, tahakkuk-tahsilat dengesinin sağlanması gibi kurumsal performans hedeflerinin gerçekleştirilmesi gayreti içinde olduklarını ifade eden Alan, şöyle konuştu:
"Bir kadın yönetici olarak, kadınların iş hayatında daha fazla yer almasına büyük önem veriyorum. 2013 sonu itibariyle Tekirdağ'da 170 bin 33 erkek sigortalı, 66 bin 778 kadın sigortalı bulunuyor. 3'te bire yakın olan kadın erkek çalışan dağılımı arasındaki oran farklılığının azaltılması için çalışmalar yapacağız. Kadın sigortalı sayısını arttırmayı hedefliyoruz."
Alan, özellikle ev kadınları ile tarımda sürekli ve dönem dönem çalışan kadınların sigortalı olmalarını sağlamak için bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını kaydetti.
Konuşmasının ardından basın mensuplarıyla sohbet eden Alan, soruları yanıtladı.
Sgk Tekirdağ Müdürü Alan Açıklaması
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, kadın sigortalı sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.



















