Shaman Dans Tiyatrosu, farklı dans disiplinlerinde üretimler yapan, dünyanın önemli koreograflarının, topluluk bünyesinde yetişen sanatçılarla beraber oluşturdukları, Türkiye’nin kültürel zenginliklerini evrensel bir dille ifade eden eserlerini seyirciyle buluşturmaya devam ediyor. Tiyatro; Anadolu'nun hikayesini özgün şekilde anlatırken, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Karadeniz'den Akdeniz'e, Avrasya’nın kültürel coğrafyasının farklı danslarını sahneye taşıdığı "Buluşma" isimli dans gösterisini, Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda bir kez daha sanatseverlerle buluşturdu.
Yönetmeniliğini Murat Uygun'un, müziğini Özgür Ayhan ve Burçin Vural’ın, seslendirmesini Çetin Tekindor'un yaptığı ve 60 dans sanatçısının yer aldığı tiyatro, gösterilerinde doğu ve batıyı, geleneksel ile moderni, evrensel ile yereli buluşturmayı başardı.
Yapılan gölge oyunlarındaki gerçeklik ile seyirciye o dönemi yaşama imkanı veren gösteri, büyük bir beğeniyle izlendi. Işıklandırma ve kostümlerle Mevlana, Kurtuluş Savaşı, Aşık Veysel, Mevlana, Karagöz ile Hacivat, Ferhat ile Şirin, Hürrem ile Süleyman, mehter ve güreş gibi tarihi ve kültürel değerlerin de yer verildiği gösteri, 45'er dakikadan, 2 perde halinde sunuldu.
Shaman Dans Tiyatrosu’nun gösterisinin, her Çarşamba saat 21.30’da, Ekim aynının sonuna kadar Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneleneceği bildirildi.
Yaklaşık bin kişinin takip ettiği gösteriyi, 400 kadar sendika üyesinin de izlediği belirtildi.
Shaman Dans Tiyatrosu’ndan 'Buluşma' Gösterisi
Shaman Dans Tiyatrosu’nun "Buluşma" isimli dans gösterisi, üçüncü kez sahnelendi.